Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Κ23: Η Ελλάδα κατέκτησε τρία μετάλλια

Τρία μετάλλια ήταν η πλούσια συγκομιδή της Εθνικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Κ23: Η Ελλάδα κατέκτησε τρία μετάλλια

Τρία μετάλλια ένα από κάθε χρώμα, χρυσό ασημένιο και χάλκινο ήταν η πλούσια συγκομιδή της Εθνικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών η αυλαία του οποίου έπεσε την Κυριακή στην Κρούζιτσα της Πολωνίας.

Ο Εθνικός ύμνος ακούστηκε προς τιμήν της Ευαγγελίας Αναστασιάδου και της Ευαγγελίας Φράγκου που κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ των κοριτσιών. Οι δυο πρωταθλήτριες του ΝΟ Καστοριάς και του ΝΟ Γιαννιτσών είχαν από το ξεκίνημα της κούρσας τη πρωτοπορία και την κράτησαν ως το τέλος φτάνοντας πρώτες στο τερματισμό σε χρόνο 6:55.94. Υπενθυμίζεται ότι η Ευαγγελία Φράγκου τον περασμένο μήνα είχε αναδειχθεί χάλκινη Παγκόσμια πρωταθλήτρια στη κατηγορία Νεανίδων στο Πλόβνιβ ενώ η Αναστασιάδου ήταν και πέρυσι πρωταθλήτρια Ευρώπης στη συγκεκριμένη κατηγορία όταν είχε κερδίσει το χρυσό στο σκιφ ελ βαρών.

Λίγο νωρίτερα από τη σπουδαία νίκη των δυο κοριτσιών ο Χρήστος Στεργιάκας και ο Ιάσονας Εξάρχου παρότι νέο πλήρωμα κατάφεραν να κατακτήσουν το ασημένιο μετάλλιο στο διπλό των αγοριών κατακτώντας τη 2η θέση στον μεγάλο τελικό με χρόνο 6:19.27 πίσω από την Βρετανία που κέρδισε το χρυσό με χρόνο 6:15.06.

Εντυπωσιακή η Ελένη Μαρίνα Λεβεντέλη «άνοιξε το χορό» των μεταλλίων κατακτώντας το χάλκινο στο σκιφ ελ βαρών. Η πρωταθλήτρια του ΝΟ Κατερίνης πλασαρίστηκε από το ξεκίνημα της κούρσας στην 3η θέση και διατηρήθηκε εκεί μέχρι το τέλος τερματίζοντας σε 7:47:77 χάνοντας για λίγο το ασημένιο που κέρδισε η Μπέιτς από τη Μ. Βρετανία με 7:46.93 ενώ σχεδόν στο φωτο φινις κέρδισε το χρυσό η Αυστριακή Τεφεντάλερ με χρόνο 7:46.37.

Πολύ κοντά στο βάθρο βρέθηκε και η δίκωπος των κοριτσιών. Οι Παρθένα Παπατέρπου και Ελένη Χαραλαμπίδου πήραν την 4η θέση στον τελικό με χρόνο 7:45.78.

Το 5ο ελληνικό πλήρωμα που πήρε μέρος σε τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος η τετράκωπος άνευ των αγοριών με τους Στέφανο Καπάκογλου, Παύλο Φαΐτα, Δημήτρη Ζωγράφο και Θεόδωρο Λαπίκοφ πήρε την 6η θέση με χρόνο 6:10.33.

Από εκεί και πέρα την 1η θέση στον μικρό τελικό του διπλού σκιφ ελ βαρών κατέκτησαν οι Ανδρέας Αθανασιάδης Καούδης και Στράτος Τριαντάφυλλου με χρόνο 6:29.26 και κατετάγησαν 7οι στη γενική.

Τη δεύτερη θέση στο μικρό τελικό της δίκωπου άνευ κατέλαβαν οι Λεωνίδας Παλαιοπάνος και Λεωνίδας Τζουμέζης με χρόνο 6:55.42 και κατετάγησαν 8οι στη γενική.