Πινγκ Πονγκ: Η Εθνική γυναικών προκρίθηκε στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

Η Εθνική γυναικών νίκησε την Τουρκία με 3-2 και πέρασε στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης ομαδικού.

Πινγκ Πονγκ: Η Εθνική γυναικών προκρίθηκε στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

Την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης ομαδικού 2021 πανηγυρίζει στο Βελιγράδι η εθνική ομάδα γυναικών. Για την καθοριστική 3η αγωνιστική στο 1ο γκρουπ των προκριματικών της β’ κατηγορίας, κατέβαλλε την Τουρκία με 3-2, πήρε αήττητη την 1η θέση και αμέσως το «εισιτήριο» για την τελική φάση του πρωταθλήματος στην Κλουζ Ναπόκα της Ρουμανίας (28 Σεπτεμβρίου-3 Οκτωβρίου).

Θα είναι παρούσα και αυτή τη φορά στην κορυφαία διοργάνωση της ηπείρου, θέση που εξασφάλισε εμφατικά από το πρώτο προκριματικό στάδιο και αξίζει απόλυτα, όπως δείχνει με την πορεία της όλα αυτά τα χρόνια. Με την ίδια τριάδα, που αγωνίστηκε χτες κόντρα στη Βοσνία, πραγματοποίησε έξοχη εμφάνιση στον καθοριστικό αγώνα για την προνομιούχο πρωτιά στο γκρουπ και παράλληλα ήταν πολύ δυνατή ψυχολογικά.

Στο συναρπαστικό ματς, που κράτησε τρεις ώρες, μπορούσε να επικρατήσει ακόμα και με 3-0, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι δεν έχασε αυτοπεποίθηση και ηρεμία όταν δέχτηκε την ισοφάριση. Αυτή τη φορά είχε μεγάλη πρωταγωνίστρια την Κωνσταντίνα Παρίδη, η οποία πέτυχε δύο νίκες, ωστόσο δεν υστέρησε καμία αθλήτρια σε μία πολύ καλή μέρα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Η άλλη νίκη ήρθε στην αρχή από την Κατερίνα Τόλιου, ενώ η νεαρή Μαλαματένια Παπαδημητρίου κάμφθηκε στο μοναδικό της ματς. Στο κοουτσάρισμα ήταν ο εθνικός ομοσπονδιακός προπονητής γυναικών Γιώργος Καρύτσας και τέταρτη αθλήτρια της ομάδας η Ελισάβετ Τέρπου. Η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση θα έχει τελικά και σε αυτό το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και την ανδρική και τη γυναικεία ομάδα.