Πινγκ Πονγκ: Έξι αθλήτριες της εθνικής θα μετάσχουν στο ΟΠΕΝ της Τσεχίας

Έξι αθλήτριες της Εθνικής μας ομάδας θα λάβουν μέρος στο ΟΠΕΝ που θα διεξαχθεί στην Τσεχία (21-25/8).

Πινγκ Πονγκ: Έξι αθλήτριες της εθνικής θα μετάσχουν στο ΟΠΕΝ της Τσεχίας

Μία πολύ καλή ευκαιρία να τεστάρουν την αγωνιστική τους κατάσταση θα έχουν σε λίγες ημέρες έξι αθλήτριες της εθνικής μας ομάδας γυναικών. Από τις 21 έως τις 25 Αυγούστου η Τσεχία θα πραγματοποιήσει στο Όλομουτς δυνατό διεθνές τουρνουά (τιτλοφορείται 2021 ITTF Czech International Open) και σχεδόν όλα τα μέλη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος θα είναι παρόντα. Έχουν δηλώσει συμμετοχή η Κατερίνα Τόλιου, η Κωνσταντίνα Παρίδη, η Ελισάβετ Τέρπου, η Μαλαματένια Παπαδημητρίου, η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα και η Αλίκη Κιούφη.

Θυμίζουμε ότι οι τέσσερις πρώτες βρίσκονται στην αποστολή για το επικείμενο στάδιο 1 των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και σαφώς το τουρνουά στο Όλομουτς προσφέρει δυνατότητα για γερό τεστ. Η Τσεκούρα και η Κιούφη, που μεταξύ άλλων διακρίσεων, είναι πρώην πρωταθλήτριες Ελλάδας στο διπλό γυναικών έχουν ενταχθεί εδώ και λίγους μήνες στην εθνική ομάδα ύστερα από πρόσκληση του Γιώργου Καρύτσα. Θα πάρουν μέρος μετά από πολύ καιρό σε διεθνείς αγώνες και είναι πολύ ουσιαστικό, που θα μετρήσουν δυνάμεις. Ο ομοσπονδιακός προπονητής θα είναι και στην Τσεχία στην τεχνική καθοδήγηση των αθλητριών και η αποστολή αναχωρεί την Παρασκευή.

To συγκεκριμένο τουρνουά θ’ ακολουθήσει το πρώτο Contender σε ευρωπαϊκό έδαφος, το οποίο άρχισε χτες στη Βουδαπέστη και θα ολοκληρωθεί στις 20 του μήνα. Δεν είναι της ίδιας δυναμικότητας, ωστόσο έχει ενταχθεί κανονικά στο καλεντάρι της παγκόσμιας ομοσπονδίας και γίνεται στα πρότυπα των πρώην World Tour. Περιλαμβάνει το απλό, το διπλό, αλλά και το διπλό μικτό, δίνει δηλαδή την ευκαιρία στους συμμετέχοντες για πολλά παιχνίδια. Υπάρχει επίσης και το απλό για αθλητές κι αθλήτριες έως 21 ετών κι εκεί θα μετάσχουν η Παπαδημητρίου και η Τέρπου.

Στις γυναίκες οι συμμετοχές στο Όλομουτς αναμένεται να είναι 71. Πέρα από την Ελλάδα και φυσικά τη διοργανώτρια Τσεχία, αθλήτριες στο όπεν θα έχουν άλλες 18 χώρες: Η Λευκορωσία, η Χιλή, η Αυστρία, η Αίγυπτος, η Αγγλία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ινδία, η Ιταλία, το Λουξεμβούργο, η Ουγγαρία, το Μονακό, η Πολωνία, η Ρωσία, η Σλοβακία, η Τυνησία, η Σουηδία και η Ουκρανία.

Το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Αυγούστου θα γίνει το πρώτο στάδιο των αγώνων, που περιλαμβάνει γκρουπ στο απλό, αλλά και προκριματικούς γύρους σε απλά και διπλά. Στο απλό γυναικών θα δημιουργηθεί αργότερα ταμπλό των «32» και από την προκριματική διαδικασία θα προκριθούν 16 αθλήτριες (οι υπόλοιπες θα είναι seeded). Το απλό για τους αθλητές κάτω των 21 ετών θα έχει από την αρχή νοκ άουτ ταμπλό.

Στο διπλό γυναικών έχουν δηλωθεί δύο ελληνικά ζευγάρια, η Τόλιου με την Παρίδη και η Τέρπου με την Παπαδημητρίου. Στο διπλό μικτό δεν θα υπάρχει ελληνική παρουσία. Αναμφίβολα θα είναι για όλες τις διεθνείς μας, και για διαφορετικούς λόγους, μία πολύ χρήσιμη αγωνιστική παρουσία κι έρχεται σε πολύ καλή χρονική στιγμή, καθώς η ομάδα πρέπει να παρουσιαστεί όσο γίνεται πιο έτοιμη στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (27-29 Αυγούστου στο Βελιγράδι).