Η Τουρκία διεκδικεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2036

Ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου ανακοίνωσε την απόφαση της πόλης να ζητήσει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2036 από τη ΔΟΕ

Η Τουρκία διεκδικεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2036

Για δεύτερη φορά μέσα σε μερικά χρόνια, η Κωνσταντινούπολη είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η τουρκική πόλη αναμένεται να θέσει υποψηφιότητα για το 2036, σε μια προσπάθεια να πείσει τη ΔΟΕ, μετά την αποτυχία να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Η ΔΟΕ έδωσε το χρίσμα στην ιαπωνική πρωτεύουσα το 2013, στη μονομαχία με την τουρκική πόλη.

Ο Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ανακοίνωσε το γεγονός, εξηγώντας παράλληλα πως η προηγούμενη υποψηφιότητα έδωσε ένα καλό μάθημα σε όλους, όπως επίσης ότι η πόλη έχει εξελιχθεί σημαντικά σε επίπεδο υποδομών, ώστε να είναι πλέον πιο έτοιμη για να σηκώσει το βάρος μίας τόσο μεγάλης διοργάνωσης.

«Ως έθνος, είμαστε έτοιμοι και γι αυτό συζητάμε για να αναλάβουμε εμείς τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε δεκαπέντε χρόνια από τώρα. Κανείς δεν ξέρεις ποιος θα είναι ο πρόεδρος της χώρας ή ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης εκείνη την εποχή» σχολίασε, βάζοντας επίσης στη συζήτηση τη... βοήθεια που θα ζητήσει η Κωνσταντινούπολη από την Πολιτεία για να ενισχύσει τον φάκελό της.

Θυμίζουμε πως το χρίσμα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 έχει δοθεί στο Λος Άντζελες, ενώ τη δεδομένη χρονική στιγμή το Μπρισμπέιν (Αυστραλία) είναι το μεγάλο φαβορί για τη διοργάνωση του 2032.