Ποτέ θα είναι έτοιμο το κλειστό γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ «Πέτρος Καπαγέρωφ»

Η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Σταυρούλα Αντωνάκου μίλησε για το κλειστό γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ «Πέτρος Καπαγέρωφ». Τι είπε για το κολυμβητήριο.

Ποτέ θα είναι έτοιμο το κλειστό γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ «Πέτρος Καπαγέρωφ»

Σε δύο χρόνια σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, από την έναρξη των εργασιών, θα είναι έτοιμο το νέο κλειστό γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ «Καπαγέρωφ», το οποίο από το 2012 είναι εγκαταλειμμένο παρά τις προσπάθειες που είχαν γίνει από τις προηγούμενες περιφερειακές διοικήσεις.

Αυτό ανέφερε μιλώντας στο Κανάλι Ένα 90,4, η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Σταυρούλα Αντωνάκου, προσθέτοντας ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της ενεργοποίησε και επικαιροποίησε όλες τις μελέτες και τα πρωτόκολλα που υπήρχαν για να επιτευχθεί η έκδοση της προκήρυξης του διαγωνισμού για την ανακαίνιση του γηπέδου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, τα προβλήματα ήταν πολλά γιατί στο πέρασμα των ετών είχαν αλλάξει οι πολεοδομικές διατάξεις, οι πυροσβεστικές απαιτήσεις, είχαν προστεθεί όροι και χώροι για τα ΑμΕΑ κ.λ.π., με αποτέλεσμα να χρειάζονται πρόσθετες μελέτες και παρεμβάσεις.

Με την ανακαίνιση του Καπαγέρωφ που θα γίνει ένα γήπεδο 1500 θέσεων και θα μπορεί να φιλοξενεί υψηλού επιπέδου διοργανώσεις, θα λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα των ομάδων του Πειραιά καθώς θα διαθέτουν πλέον την φυσική τους έδρα.

Ο διαγωνισμός λήγει στα μέσα Σεπτεμβρίου και κατά συνέπεια ο ανάδοχος θα έχει οριστεί μέχρι το τέλος του χρόνου έτσι ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 8,5 εκατομμύρια ευρώ με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.

Η Σταυρούλα Αντωνάκου αποκάλυψε ακόμα ότι μετά το «Καπαγέρωφ» θα ακολουθήσει η ανακαίνιση του κλειστού κολυμβητηρίου που γειτνιάζει με το γήπεδο.