Ολυμπιακοί Αγώνες 2020, Τόκιο: Θα διεξαχθούν οριστικά χωρίς θεατές

Η απόφαση ελήφθη μετά από σύσκεψη του προέδρου της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ και τους Ιάπωνες διοργανωτές των Αγώνων λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού στο Τόκιο

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020, Τόκιο: Θα διεξαχθούν οριστικά χωρίς θεατές

Για πρώτη φορά στην ιστορία οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν χωρίς θεατές έπειτα από σχετική απόφαση της ΔΟΕ και των διοργανωτών εξαιτίας του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων κορονοϊού στην Ιαπωνία.

Η απόφαση, η οποία ήταν κάτι αναπόφευκτο δεδομένης της κατάστασης με την πανδημία στη χώρα της Άπω Ανατολής, ελήφθη έπειτα από σύσκεψη ανάμεσα στον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Επιτροπής, τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής του Τόκιο, τις Αρχές της πόλης και της κυβέρνησης.

«Είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση που έπρεπε να ληφθεί για το καλό των θεατών» ήταν τα λόγια του προέδρου της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ,

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, Σέικο Χασιμότο, σχολίασε σχετικά:

«Είχαμε αναλάβει την ευθύνη από την πρώτη ημέρα που αναβλήθηκαν αγώνες το 2020. Θα στηρίξουμε οποιαδήποτε μέτρα για να εξασφαλίσουμε ασφαλείς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες για τους Ιάπωνες πολίτες και όλους τους αθλητές».