Ημιμαραθώνιος: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση

Σε εκδήλωση στο Δημαρχείο της Αθήνας με την παρουσία Σοφίας Σακοράφα και Κώστα Μπακογιάννη άρχισαν οι εγγραφές για τον Ημιμαραθώνιο που θα διεξαχθεί στις 12 Σεπτεμβρίου

Ημιμαραθώνιος: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση

Άνοιξαν οι εγγραφές για το κορυφαίο γεγονός αγώνων δρόμου πόλης, τον Ημιμαραθώνιο Αθήνας, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 12 Σεπτεμβρίου 2021.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο Τεχνικός και Οργανωτικός Διευθυντής Μαραθωνίου/Ημιμαραθωνίου Ευάγγελος Παπαποστόλου, οι πρωταθλητές στις μεγάλες αποστάσεις, Παναγιώτης Καραΐσκος και Γκλόρια Πριβιλέτζιο, «πάτησαν» το κουμπί για το ηλεκτρονικό άνοιγμα των εγγραφών και έδωσαν το σύνθημα της επίσημης έναρξης της 9ης διοργάνωσης σε μια λιτή και συμβολική τελετή στο Δημαρχείο της Αθήνας.

O ΣΕΓΑΣ και ο Δήμος Αθηναίων/ΟΠΑΝΔΑ ξεκινούν την μεγάλη προσπάθεια για την «επανεκκίνηση» των αγώνων δρόμου, και την επιστροφή στην κοινωνικότητα της ζωής, με την διεξαγωγή του Ημιμαραθωνίου Αθήνας στις 12 Σεπτεμβρίου 2021, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και Μεγάλο Χορηγό την ERGO Ασφαλιστική.

Έτσι οι δρομείς θα πρέπει να δηλώσουν την συμμετοχή τους αποκλειστικά και μόνο μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης.

Όσοι που έχουν μεταφέρει την εγγραφή τους από τη διοργάνωση του ΗΜΑ 2020, θα λάβουν αυτόματα τη νέα επιβεβαίωση της εγγραφής τους με την σχετική πληροφόρηση.

Ο Ημιμαραθώνιος της Αθήνας αποτελούσε το μεγάλο αθλητικό γεγονός της Άνοιξης αλλά η πανδημία που μαστίζει την ανθρωπότητα οδήγησε τους διοργανωτές στην ματαίωση το 2020 και την αλλαγή ημερομηνίας για το 2021.

Στη διοργάνωση θα εφαρμοστούν οι κανόνες και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, όπως ισχύουν σήμερα, τηρώντας το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων Δρόμου εκτός Σταδίου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Στο πλαίσιο υλοποίησης των κανόνων και του Πρωτοκόλλου διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας, μπορούν να εγγραφούν και να συμμετέχουν στη διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου Αθήνας 2021, οι δρομείς που θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι και οι έχοντες πιστοποιητικό νόσησης COVID-19 έως και 15 ημέρες πριν από την παραλαβή του υλικού συμμετοχής τους από το Κέντρο Εγγραφών, δηλαδή έως το Σάββατο πριν τον αγώνα.

Η διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου Αθήνας 2021, περιλαμβάνει τους παρακάτω Αγώνες Δρόμου: Ημιμαραθώνιος Δρόμος, ο οποίος θα διεξαχθεί σε block των 500 ατόμων στις 07.30 και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 11.00. Αγώνες δρόμου 5 χλμ (Αγώνας Α & Αγώνας Β). Ο Αγώνας 5 χλμ Α θα διεξαχθεί στις 10.45 και ο Αγώνας 5 χλμ Β στις 12.00, σε block των 500 ατόμων αντίστοιχα.