Για τρία κακουργήματα παραπέμπεται ο προπονητής της ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για βιασμό

Σε δίκη για τρία κακουργήματα παραπέμπεται ο πρώην προπονητής ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για τον βιασμό ανήλικης αθλήτριας πριν από 11 χρόνια.

Για τρία κακουργήματα παραπέμπεται ο προπονητής της ιστιοπλοΐας που κατηγορείται για βιασμό

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα για δίκη του πρώην προπονητή ιστιοπλοΐας ο οποίος κατηγορείται από την 21χρονη, πλέον, αθλήτρια.

Ο προπονητής παραμένει κρατούμενος στις φυλακές Τρίπολης από τον περασμένο Γενάρη, ενώ είχε σοκάρει με τις δηλώσεις του ότι ήταν ερωτευμένος με την τότε 12χρονη αθλήτριά του και πως ήθελε να την παντρευτεί. Οι δικαστικές αρχές αποφάσισαν να παραμείνει υπό κράτηση ως τον Ιανουάριο του 2022 και στη συνέχεια θα παραπεμφθεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών με τις κατηγορίες για βιασμό και αποπλάνηση παιδιών κατ’ εξακολούθηση και κατάχρησης ανηλίκων.

Ο εν λόγω προπονητής συνελήφθη στις αρχές του χρόνου στην Σάμο και αρνήθηκε την κατηγορία του βιασμού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ΕΦΣΥΝ, στο βούλευμα για την κατηγορία των κακουργημάτων, αναφέρεται πως ο κατηγορούμενος «άλλοτε χρησιμοποιώντας την υπέρμετρη δύναμη του και άλλοτε απειλώντας ότι θα σκοτώσει την ίδια και τους γονείς της με όπλα που της είχε δείξει, εξουδετέρωνε τη βούλησή της να αντισταθεί και εκμεταλλευόμενος το νεαρό της ηλικίας της και τον φόβο της για τις τυχόν συνέπειες της προβολής αντίστασης, την εξανάγκασε παρά τη θέλησή της να έρθει σε κατά φύση συνουσία μαζί του και να υποστεί άλλες ίσης βαρύτητας γενετήσιες πράξεις».

Ο αθλητής έχει τιμωρηθεί με ισόβιο αποκλεισμό από κάθε αθλητική δραστηριότητα και με οποιαδήποτε ιδιότητα από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Η Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος τιμώρησε τον προπονητή με δια βίου αποκλεισμό, ακόμη και δια ζώσης παρακολούθηση αγώνων.