Η Σακελλαροπούλου ευχήθηκε στην Ολυμπιακή Ομάδα

Δεκτή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο έγινε αντιπροσωπεία της ομάδας που θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Η Σακελλαροπούλου ευχήθηκε στην Ολυμπιακή Ομάδα

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΕΟΕ και αντιπροσωπεία των αθλητών που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο είχε τη Δευτέρα (5/7) η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Υποδεχόμενη τους αθλητές και τις αθλήτριες στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, η κα Σακελλαροπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με χαρά και συγκίνηση σας καλωσορίζω στο Προεδρικό Μέγαρο, ενόψει της αναχώρησής σας για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο.

Είναι μεγάλη τιμή για σας να εκπροσωπείτε την πατρίδα μας στην κορυφαία παγκόσμια διοργάνωση, που επιδιώκει να εξάρει το υγιές αθλητικό πνεύμα, όπως εκφράστηκε από τους αρχαίους προγόνους μας και όπως μετουσιώθηκε στη σύγχρονη εποχή.

Ταυτόχρονα, είναι μεγάλη τιμή για όλους εμάς να εκπροσωπούμαστε από αθλητές που ‘η αλκή τους αψηφά τους κόπους’, όπως χαρακτηριστικά έγραψε στον Πρώτο από τους Ολυμπιακούς ύμνους του ο Πίνδαρος, ο μεγάλος αρχαίος λυρικός.

Συνδέοντας τον αθλητισμό με τον πολιτισμό και την παιδεία, ο Ολυμπισμός επιζητεί να δημιουργήσει έναν τρόπο ζωής, βασισμένο στη χαρά που βρίσκεται στην προσπάθεια, στην παιδευτική αξία του καλού παραδείγματος και στον σεβασμό σε οικουμενικές ηθικές αρχές», ήταν τα λόγια του εμπνευστή της αναβίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων, Πιέρ ντε Κουμπερτέν.

Εσείς οι αθλητές μας, είστε η ενσάρκωση αυτών των αξιών, της αριστείας, του αμοιβαίου σεβασμού, της φιλίας και της συνεργασίας. Ο μόχθος που καταβάλλετε, η ευγενής άμιλλα που αναπτύσσετε και το υψηλό σας φρόνημα μου δίνουν τη βεβαιότητα ότι θα διακριθείτε και σ’ αυτούς τους αγώνες.

Γνωρίζω ότι η περίοδος της πανδημίας είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τον αθλητισμό και για τον καθένα από σας, με σοβαρές επιπτώσεις τόσο σε τεχνικό, αγωνιστικό επίπεδο, όσο και σε ψυχολογικό. Με τις πρόσφατες επιδόσεις σας, ωστόσο, αποδείξατε ότι δεν πτοείστε από τις αντιξοότητες.

Είμαι σίγουρη ότι οι ψυχικές σας αντοχές, η συστηματική και επιμελής, παρά την υγειονομική κρίση, προετοιμασία σας, το σθένος και η αφοσίωσή σας στο στόχο σας, θα σας κατευθύνουν στη διάκριση. Εύχομαι από καρδιάς, κάθε επιτυχία».

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, και ο ΓΓΑ, Γιώργος Μαυρωτάς.