Τεχνική κολύμβηση: Χάλκινα μετάλλια από Μυλωνάκη και Μπόνια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!

Δύο χάλκινα μετάλλια και ισάριθμες καταρρίψεις πανελληνίων ρεκόρ ήταν ο απολογισμός των Ελλήνων αθλητών στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος τεχνικής κολύμβησης ανδρών - γυναικών στη Ρωσία.

Τεχνική κολύμβηση: Χάλκινα μετάλλια από Μυλωνάκη και Μπόνια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!

Με πολύ καλές εμφανίσεις και ανεβάσματα στο βάθρο των νικητών από ελληνικής πλευράς άνοιξε η αυλαία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος τεχνικής κολύμβησης ανδρών - γυναικών, τη Δευτέρα (5/7), στο Τομσκ.

Οι Έλληνες αθλητές κατέκτησαν δύο χάλκινα μετάλλια στους απογευματινούς τελικούς που έγιναν στη ρωσική πόλη, ενώ είχαν δύο καταρρίψεις πανελλήνιων ρεκόρ και μία ισοφάριση.

Τα χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν πρώτα ο Αναστάσιος Μυλωνάκης στον τελικό των 100 μέτρων επιφάνεια με επίδοση 35.37 και στη συνέχεια ο Χρήστος Μπόνιας στον τελικό των 100 μέτρων διπλά πέδιλα με 42.05.

Στον ίδιο τελικό ο Στυλιανός Χατζηλιάδης τερμάτισε 4ος με 42.17. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί, στους προκριματικούς του αγωνίσματος, ο Χατζηλιάδης είχε περάσει με τον καλύτερο χρόνο στον τελικό, που ήταν 41.93, καταρρίπτοντας ταυτόχρονα το πανελλήνιο ρεκόρ.

Η Εθνική μας ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ50 μ. επιφάνεια μικτή ανδρών - Γυναικών, εξάλλου, κατέλαβε την θέση στον τελικό του αγωνίσματος με επίδοση 1.05.99, που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Την ομάδα αποτελούσαν οι Τάσος Μυλωνάκης, Ειρήνη Δεληγιάννη, Βασιλεία Τσιγκόια, Γιώργος Καλτσουκαλάς. Στη συγκεκριμένη κούρσα ο Μυλωνάκης, που έπεσε πρώτος, ισοφάρισε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ στα 50 μ. επιφάνεια (με 15.18).

Ακόμα, στον τελικό των 100 μ. διπλά πέδιλα γυναικών η Κατερίνα Μανιάτη ήταν με 49.27, ενώ στον τελικό των 400 μ. επιφάνεια ανδρών ο Αντώνης Τσουρουνάκης τερμάτισε 8ος με 3.04.46.

Ο Μυλωνάκης δήλωσε μετά την κατάκτηση του μεταλλίου: «Έπειτα από μια πολύ δύσκολη χρονιά και αντιξοότητες λόγω του κορονοϊού, ήρθε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Είμαι πολύ χαρούμενος για την επιτυχία μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους προπονητές μου, Γιώργο Γεωργιάδη και Γιώργο Σαλταμανίκα, όπως επίσης και την ΚΟΕ που μας στήριξε στην προετοιμασία μας καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς».

Ο Μπόνιας είπε από την πλευρά του: «Αισθάνομαι χαρούμενος, πρωτίστως διότι έγινε η επανεκκίνηση μεγάλων διοργανώσεων μετά από μεγάλο διάστημα αποχής λόγω κορονοϊού κι έπειτα γιατί κατάφερα με δύσκολες συνθήκες να αγωνιστώ, να προκριθώ και να πετύχω διάκριση. Ευχαριστώ τον προπονητή μου Πέτρο Χαϊδάρη, την ομάδα μου ΝΟ Αμφιθέας, την οικογένειά μου και τα "αδέρφια" μου από τη Χαλκίδα».