Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πάλης εφήβων: Πέμπτη θέση για τον Ντούνια με ήττα στον μικρό τελικό (6-7)

Πέμπτος στην Ευρώπη αναδείχθηκε ο Έλληνας παλαιστής Νίκος Ντούνιας, αφού ηττήθηκε στον μικρό τελικό και έχασε την ευκαιρία να πάρει το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πάλης εφήβων: Πέμπτη θέση για τον Ντούνια με ήττα στον μικρό τελικό (6-7)

Την πέμπτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πάλης εφήβων, που διεξάγεται στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας, κατέκτησε ο Νίκος Ντούνιας.

Στην κατηγορία των 130 κιλών ο Έλληνας πρωταθλητής αντιμετώπισε τον Πολωνό Βαβρζίνζικ και μετά από έναν δραματικό μικρό τελικό ηττήθηκε με 6-7.

Ο αγώνας ήταν για γερά νεύρα και ο Ντούνιας είχε το προβάδισμα σχεδόν σε όλη τη διάρκειά του. Ωστόσο κάποιες κακές διαιτητικές αποφάσεις έκριναν ουσιαστικά το αποτέλεσμα. Η 5η θέση για τον Έλληνα πρωταθλητή αποτελεί αναμφίβολα επιτυχία, αλλά η εξέλιξη της αναμέτρησης έδειχνε ότι άξιζε το χάλκινο μετάλλιο.

Από την πλευρά του στα 67 κιλά ο Νίκος Καλαϊδόπουλος ηττήθηκε με τεχνική υπεροχή από τον Ρώσο Ιμαντάεφ και αποκλείστηκε.

Η ελληνική αποστολή επιστρέφει έτσι με ένα ασημένιο μετάλλιο και δύο πέμπτες θέσεις στις αποσκευές της, έχοντας πραγματοποιήσει εξαιρετική εμφάνιση, ενώ στην ελευθέρα η χώρα μας κατέλαβε τη 10η θέση.