Το τέλος του γυναικείου αθλητισμού

Η Νεοζηλανδή Λόρελ Χάμπαρντ θα γίνει η πρώτη διεμφυλική που θα συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες, στο άθλημα της άρσης βαρών.

Το τέλος του γυναικείου αθλητισμού

Η Νεοζηλανδή Λόρελ Χάμπαρντ θα γίνει η πρώτη διεμφυλική που θα συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες, στο άθλημα της άρσης βαρών. Η Χάμπαρντ γεννήθηκε άνδρας το 1978. Συμμετείχε κανονικά σε αγώνες ανδρών, γνωρίζοντας κάποια επιτυχία αλλά χωρίς να πιάσει ποτέ κορυφή. Το 2013 ξεκίνησε τις επεμβάσεις για αλλαγή φύλου και από το ’17 συμμετέχει σε διεθνείς γυναικείες διοργανώσεις, σαρώνοντας φυσικά τους τίτλους και προκαλώντας οργή στις συναθλήτριές της. Η ΔΟΕ αποδέχτηκε τη συμμετοχή της με τη λογική πως τα επίπεδα τεστοστερόνης της δεν διαφέρουν από εκείνα μιας βιολογικής γυναίκας.

Δεν είναι όμως έτσι. Η Χάμπαρντ ήταν άνδρας ως τα 35 της με την ανάλογη ανάπτυξη των οστών και των μυών της. Έκανε την προπόνηση που κάνουν οι άνδρες, έλαβε μέρος σε ανδρικές διοργανώσεις στο πιο υψηλό επίπεδο. Διαθέτει ένα σαφέστατο και άδικο πλεονέκτημα απέναντι στις αντιπάλους της. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως στα 43 της είναι το απόλυτο φαβορί για το χρυσό, με μια επίδοση που, αν αγωνιζόταν ως άνδρας, μάλλον θα της εξασφάλιζε απλώς ένα αξιοπρεπές πλασάρισμα στο εθνικό πρωτάθλημα της χώρας της.

Εδώ θα πείτε: «Εντάξει μωρέ και τι έγινε που μια διεμφυλική θα κατακτήσει ένα από τα εκατοντάδες μετάλλια των Αγώνων; Εδώ έχουν στεφθεί Ολυμπιονίκες αθλητές που κολυμπούσαν στην ντόπα, που απέκτησαν παράνομα τις υπηκοότητες των χωρών που εκπροσωπούσαν, που ευνοήθηκαν από σκανδαλώδεις αποφάσεις κριτών και διαιτητών». Δεν είναι έτσι όμως. Για το μετάλλιο αυτό υπάρχει κάποια άλλη αθλήτρια που μόχθησε όλη της τη ζωή. Και τώρα θα δει την πλάτη ενός ανθρώπου που σε καθεστώς ισονομίας δεν θα είχε δικαίωμα να την ανταγωνιστεί. Πάνω απ’ όλα όμως η συμμετοχή της Χάμπαρντ θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου. Σύντομα οι μεγάλες γυναικείες διοργανώσεις σε όλα τα αθλήματα θα κατακλυστούν από πρώην άνδρες-μετριότατους αθλητές, στους οποίους παρουσιάστηκε από το πουθενά η ευκαιρία να εξελιχθούν σε αθλήτριες παγκόσμιας κλάσης. Μια νίκη σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμια Πρωταθλήματα σημαίνει δόξα, χρήματα, εξουσία. Όλο και περισσότεροι στρέιτ θα θυσιάζουν τη σεξουαλικότητά τους (σύμφωνα μάλιστα με τον νέο κανονισμό, δεν απαιτείται καν ολοκλήρωση της αλλαγής φύλου) για την κούπα, το μετάλλιο, τα φράγκα. Όπως έκαναν άλλωστε παραδοσιακά οι ντοπαρισμένοι. Απλώς αυτή τη φορά θα γίνεται με τη βούλα του νόμου.