Τόκιο 2021: «Έως 10.000 θεατές στα γήπεδα»

Τουλάχιστον σε ποσοστό 80% θα είναι εμβολιασμένοι, όσοι κατοικούν στο Ολυμπιακό Χωριό του Τόκιο, όπως διαμήνυσε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ.

Τόκιο 2021: «Έως 10.000 θεατές στα γήπεδα»

«Πάνω από το 80% των κατοίκων του Ολυμπιακού χωριού θα είναι εμβολιασμένοι. Είμαι βέβαιος ότι η απόφαση που θα ληφθεί σχετικά με τους θεατές, θα είναι η καλύτερη για την προστασία των Ιαπώνων και των συμμετεχόντων», τόνισε ο Τόμας Μπαχ, τη στιγμή που η Ιαπωνία έχει ήδη απαγορεύσει σε ξένους φιλάθλους να εισέλθουν στην επικράτειά της για τους Αγώνες και επίσης έχει μειώσει τον αριθμό των εθελοντών και των προσκεκλημένων.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι θα υπάρχουν 10.000 θεατές ανά γήπεδο ή το 50% της χωρητικότητας. «Το όριο των θεατών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα οριστεί στο 50% της χωρητικότητας του σταδίου έως και 10.000 άτομα ανώτατο όριο», ανέφεραν σε ανακοίνωση.

Η Ιαπωνία έχει ήδη απαγορεύσει σε ξένους φιλάθλους να εισέλθουν στην επικράτειά της για τους Αγώνες και έχει επίσης μειώσει τον αριθμό των εθελοντών και των προσκεκλημένων.

Στο μεταξύ, οι Ιάπωνες στην πλειοψηφία τους παραμένουν αντίθετοι στην τέλεση των Αγώνων αυτό το καλοκαίρι. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Asahi News Network (ANN) στις 19-20 Ιουνίου, το 65% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι ήθελαν οι Αγώνες να αναβληθούν εκ νέου ή να ακυρωθούν.