Ολυμπιακοί Αγώνες: Η κυβερνήτης του Τόκιο ακυρώνει ζώνες φιλάθλων και γιγαντοοθόνες

Σύμφωνα με δηλώσεις της κυβερνήτη του Τόκιο, Γιουρίκο Κόικε, δεν θα εφαρμοστούν τελικά οι έξι ζώνες φιλάθλων για την παρακολούθηση των Ολυμπιακών Αγώνων από γιγαντοοθόνες.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η κυβερνήτης του Τόκιο ακυρώνει ζώνες φιλάθλων και γιγαντοοθόνες

Οι έξι ζώνες φιλάθλων, όπου είχαν αρχικά σχεδιαστεί προκειμένου οι Ιάπωνες να παρακολουθήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο (23 Ιουλίου-8 Αυγούστου) σε γιγαντιαίες οθόνες, ακυρώνονται λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο (19/6) η κυβερνήτης της ιαπωνικής πρωτεύουσας, Γιουρίκο Κόικε.

«Αποφασίσαμε να ακυρώσουμε αυτά τα γεγονότα που φέρνουν κοντά τους ανθρώπους», είπε σε δημοσιογράφους μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα.

«Πιστεύω ότι αυτά είναι απαραίτητα μέτρα, όταν ψάχνω από διάφορες οπτικές γωνίες, για επιτυχείς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες. Πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε το διαδίκτυο ακόμη περισσότερο για να δημιουργήσουμε την ατμόσφαιρα των Αγώνων, δίνοντας πολλές πολιτιστικές πληροφορίες», συνέχισε.

Η Ιαπωνία έχει ήδη απαγορέψει σε ξένους φιλάθλους να εισέλθουν στην επικράτειά της για τους Αγώνες και έχει επίσης μειώσει τον αριθμό των εθελοντών και των προσκεκλημένων.

Η ανακοίνωση έρχεται δύο ημέρες πριν από μια σημαντική συνάντηση της οργανωτικής επιτροπής για να οριστικοποιηθεί τι θα ισχύσει για τους τοπικούς θεατές.

Πολιτικοί και διοργανωτές πιέζουν να επιτρέψουν την παρουσία ορισμένων θεατών, αλλά εμπειρογνώμονες υγείας που συμβουλεύουν την κυβέρνηση πιστεύουν ότι θα ήταν ασφαλέστερο να διεξαχθούν οι Αγώνες πίσω από κλειστές πόρτες, χωρίς φιλάθλους.