Τεχνική κολύμβηση: Τρία χρυσά μετάλλια και ένα χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων

Εξαιρετική η παρουσία της Εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τεχνική Κολύμβησης Εφήβων – Νεανίδων στο Λιλιάνο στην Ιταλία.

Τεχνική κολύμβηση: Τρία χρυσά μετάλλια και ένα χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων

Τρία χρυσά μετάλλια και ένα χάλκινο ο απολογισμός για την Ελλάδα στην 3η αγωνιστική ημέρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τεχνική Κολύμβησης Εφήβων – Νεανίδων στο Λιλιάνο στην Ιταλία.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των αγώνων για άλλη μια φορά ο Γιώργος Καλτσουκαλάς, που ανέβηκε δύο φορές στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Αρχικά στον τελικό των 50 μ. επιφανείας Εφήβων κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με επίδοση 16.09. Στο ίδιο αγώνισμα και στον τελικό, ο Βασίλης Χατζηδάκης πήρε την 4η θέση με 16.56.

Αλλά και 400 μ. υποβρύχιο Εφήβων, πρώτος και καλύτερος με χρυσό μετάλλιο ήταν ο Γιώργος Καλτσουκαλάς με 2:59.07. Αυτό ήταν όχι μόνο το δεύτερο χρυσό του μετάλλιο, αλλά και το τρίτο συνολικά, μέχρι στιγμής, στη διοργάνωση. Στο ίδιο αγώνισμα, ο Ευστράτιος Ηλιάκης κατέκτησε στον τελικό την 4η θέση με επίδοση 3:03.69.

Στα 400μ. υποβρύχιο Νεανίδων, η Χριστίνα – Ιωάννα Σκυλουράκη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 3:10.90. Αυτό το χρυσό μετάλλιο της Σκυλουράκη είναι το πρώτο μετά από 11 χρόνια στην ιστορία της διοργάνωσης για Νεάνιδα Ελληνίδα αθλήτρια (το προηγούμενο ήταν της Μυρτώς Αποστολίδου στα 100 μ. υποβρύχιο από το 2010).

Στον τελικό της σκυταλοδρομίας 4Χ200 μ. επιφανείας Νεανίδων, η Εθνική ομάδα αποτελούμενη από τις Φωτεινή Κούρτη, Δανάη Μητακίδη, Ευσταθία Λάμπρου, Χριστίνα – Ιωάννα Σκυλουράκη, κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο με επίδοση 6:30.18.

Ακόμα, στα 50μ. διπλά πέδιλα Νεανίδων, η Κατερίνα Μανιάτη πήρε την 4η θέση με επίδοση 22.74. Στον ίδιο τελικό η Μαρία Παππαζογλου βγήκε 8η με 23.32. Η Μανιάτη ήταν 4η και στα 400 μ. διπλά πέδιλα Νεανίδων με 3:52.58.

Τέταρτη στον τελικό του αγωνίσματος ήταν και η Εθνική μας ομάδας σκυταλοδρομίας 4Χ200 μ. επιφανείας Εφήβων. Την αποτελούσαν οι Απόστολος Λαμπαδάρης, Ηλίας Καλφίδης, Ιάσων Χίνος και Ευστράτιος Ηλιάκης με επίδοση 5:55.55.

Τέλος, στον τελικό 400 μ. διπλά πέδιλα Εφήβων, ο Βασίλης Παπαϊωάννου πήρε την 5η θέση με 3:42.99.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Καλτσουκαλάς Γιώργος:

«Δυο χρυσά μετάλλια σε μια αγωνιστική στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι σίγουρα κάτι πολύ καλό και γεμίζει απέραντη χαρά. Θέλω ευχαριστήσω τον συλλογό μου (Δελφίνια Περιστεριού) που με στήριξε με τον καλύτερο τρόπο φέτος που ήταν μια πολύ δύσκολη χρόνια».

Σκυλουράκη Χριστίνα Ιωάννα:

«Ένα ατομικό χρυσό και ενα χάλκινο ομαδικό … Σίγουρα μια από τις καλύτερες μέρες της ζωής μου… Είμαι περήφανη για την Ελλαδα και τους συναθλητές μου θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου τον ναυτικό όμιλο Χανίων και πάνω από όλα την εθνική Ομάδα Ελλάδος 2021 που με βοήθησαν σημαντικά στην κατορθώσω των επιτευγμάτων μου».

Μητακίδη Δανάη:

«Μια καταπληκτική και δυνατή σκυτάλη που κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο…ένα τρελό όνειρο …Είμαι πολύ περήφανη για την Εθνική Ελλάδος και για τους συναθλητές μου…θέλω να ευχαριστήσω την προπονήτριά μου , Βίκυ Τσίκλη που ήταν πάντα δίπλα μου , τον Κ.Ο. Καλαμαριάς όπως επίσης και την εθνική ομάδα Ελλάδος 2021 . Είμαστε δυνατοί και έχουμε ακόμα πολλά να δώσουμε».

Κούρτη Φωτεινή:

«Ήταν μια υπέροχη εμπειρία που θα παρά πολύ να ξανά ζήσω .Είμαι πολύ περιφανη που κολυμπάω για την Ελλάδα και θα συνεχίσω να βάζω τα δυνατά μου για όσους αγώνες μου έμειναν .Θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές μου κ. Δημήτρη Τσίκλη και κ. Άγγελο Καλίνη και όλους τους συναθλητές μου για την στήριξη και την αγάπη που μου έχουν προσφέρει».

Λάμπρου Ευσταθία:

«Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Περάσαμε παρά πολύ ωραία. Είμαι περήφανη για όλους και την προσπάθεια τους. Είμαστε παρά πολύ δυνατοί και καλοί. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου κ. Γρήγορη Σπυριούνη που ήταν πάντα εδώ για εμένα και με βοηθούσε».