Στην Αθήνα η ΓΣ και οι εκλογές των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών με υποψήφιο τον Σπύρο Καπράλο

Στην Αθήνα, 9-11 Ιουνίου, θα έχουμε τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Στην Αθήνα η ΓΣ και οι εκλογές των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών με υποψήφιο τον Σπύρο Καπράλο

Η καρδιά της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής οικογένειας θα χτυπά για τρεις ημέρες στην Αθήνα, από τις 9 έως τις 11 Ιουνίου με τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, το μεσημέρι της Πέμπτης 10 Ιουνίου θα διεξαχθούν και οι εκλογές για τη νέα Εκτελεστική Επιτροπή με τον Πρόεδρο της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ Σπύρο Καπράλο, να είναι υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου. Αντίπαλος του είναι ο Πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Δανίας Niels Nygaard που εκτελεί και χρέη Προέδρου στις Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές. Η νέα Εκτελεστική Επιτροπή θα προκύψει από τις ψήφους των 50 Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών της Ευρώπης.

Θα παρουσιαστούν επίσης οι δραστηριότητες των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, οι προετοιμασίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020» και για τους 3ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες «Κρακοβία – Mαλοπόλσκα 2023. Θα ανακοινωθεί και ο νικητής του βραβείου Piotr Nurowski για τον καλύτερο Ευρωπαίο νέο αθλητή.

Η έναρξη της Γενικής Συνέλευσης θα γίνει σε ξενοδοχείο της Αθήνας, την Πέμπτη στις 09:30 παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Καθ 'όλη τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, θα γιορτάζεται η 50η επέτειος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, με τις πιο σημαντικές στιγμές των τελευταίων 50 ετών στην Ευρώπη, από τις 50 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές, τις Διεθνείς και τις Ευρωπαϊκές Ομοσπονδίες.