Αίτημα της ΕΙΟ στον υφυπουργό Ναυτιλίας για απαλλαγή των ναυταθλητικών σκαφών από φόρο 1.000 ευρώ

Η πρόεδρος της ΕΘΑ/ΕΙΟ, Εριφύλη Βαρδάκη, ζήτησε από τον υφυπουργό Ναυτιλίας, Κώστα Κατσαφάδο, την απαλλαγή των σκαφών ανοιχτής θαλάσσης από τη φορολογία των 1.000 ευρώ που ισχύει για τα πλοία.

Αίτημα της ΕΙΟ στον υφυπουργό Ναυτιλίας για απαλλαγή των ναυταθλητικών σκαφών από φόρο 1.000 ευρώ

Συνάντηση με τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Κώστα Κατσαφάδο, είχε η πρόεδρος της Επιτροπής Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Εριφύλη Βαρδάκη.

Η ατζέντα της συζήτησης περιελάμβανε αρκετά θέματα που αφορούν την ιστιοπλοΐα και ιδιαίτερα τα σκάφη ανοιχτής θαλάσσης.

Η Ε. Βαρδάκη στάθηκε ιδιαίτερα στη φορολογία των 1.000 ευρώ που έχει επιβληθεί και στα ναυταθλητικά σκάφη και ζήτησε τη συνδρομή του υφυπουργού, έτσι ώστε τα συγκεκριμένα σκάφη, που τρέχουν σε αγώνες ανοιχτής θαλάσσης, να απαλλαχθούν από τη φορολογία των πλοίων.

Επίσης η πρόεδρος της ΕΑΘ ενημέρωσε τον Κατσαφάδο για τη μεγάλη διεθνή διοργάνωση «Aegean Regatta», αλλά και για την ίδρυση ναυτικού ομίλου στο Καστελόριζο που έχει στα σκαριά η ΕΙΟ.

Ο υφυπουργός έδειξε ενδιαφέρον και αμέσως επικοινώνησε με τον ομόλογό του τού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, έτσι ώστε να τεθεί στο τραπέζι η απαλλαγή των ναυταθλητικών σκαφών ανοιχτής θαλάσσης από τον φόρο των χιλίων ευρώ.

Ο Κατσαφάδος ακόμα δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την ίδρυση ομίλου στο ακριτικό Καστελόριζο και υποσχέθηκε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα είναι δίπλα στον όμιλο σε ό,τι χρειαστούν οι παράγοντες, οι ιστιοπλόοι και οι προπονητές τους.