Διαθεσόπουλος κατά Αυγενάκη

Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος με επιστολή του εξαπέλυσε «επίθεση» στον Λευτέρη Αυγενάκη.

 Διαθεσόπουλος κατά Αυγενάκη

Ο πρώην πρόεδρος της ΚΟΕ και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημήτρης Διαθεσόπουλος, εξελέγη στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της παγκόσμιας ομοσπονδίας (FINA) στις αρχαιρεσίες οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο (5/6).

Με επιστολή του, ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος...επιτέθηκε στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

«Αυτό που μου απαγόρευσε η χώρα μου με τις αντιδημοκρατικές, αντισυνταγματικές, αντιαθλητικές και παράνομες ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας, μου το έδωσαν με την ψήφο τους στις εκλογές της παγκόσμιας Ομοσπονδίας, της FINA, 210 χώρες από τις πέντε Ηπείρους.

Εξελέγην πανηγυρικά, σαν μέλος του διοικητικού συμβουλίου, για άλλη μία φορά. Αυτό δεν είναι τιμή για μένα, είναι τιμή για τον ελληνικό αθλητισμό και την χώρα μου, όταν σε μια τόσο μεγάλη Ομοσπονδία, όπως είναι η FINA, εκλέγεται ένας πολίτης της Ελλάδας. Αυτοί που προέβησαν σε όλες τις άνομες ενέργειες για να μου στερήσουν το συνταγματικό και δημοκρατικό μου δικαίωμα να μπορώ να προσφέρω στο χώρο που υπηρέτησα για πάνω από 50 χρόνια, με οποιαδήποτε ιδιότητα, ας κάνουν την αυτοκριτική τους για το πόσο κακή διαχείριση κάνουν με επιλεκτικές και στοχευμένες κινήσεις.

Για να καταλάβουν το τι έπραξαν αυτοί που ψήφισαν τέτοιους νόμους να τους ενημερώσω ότι ο πρώτος αντιπρόεδρος της FINA που εξελέγη στις εκλογές του Σαββάτου τυγχάνει να είναι 84 ετών, ενώ ο απελθών πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας διάγει το 86ο έτος της ηλικίας του.

Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις χώρες από τις πέντε ηπείρους που με τίμησαν με την ψήφο τους και θέλω να διαβεβαιώσω ότι ποτέ δεν θα πάψω, όση πίκρα κι αν μου έδωσε η ίδια η πατρίδα μου, να υπηρετώ τον ελληνικό αθλητισμό σε όλες τις διεθνείς Ομοσπονδίες που έχω εκλεγεί και υπηρετώ, την FINA, την LEN και την COMEN».