Νέος πρόεδρος της FINA ο Χουσαΐν Αλ Μουσαλάμ

Ο Χουσαΐν Αλ Μουσαλάμ από το Κουβέιτ είναι από το Σάββατο (6/5) ο νέος πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας υγρού στίβου (FINA).

Νέος πρόεδρος της FINA ο Χουσαΐν Αλ Μουσαλάμ

Νέο πρόεδρο έχει από το Σάββατο (5/6) η παγκόσμια ομοσπονδία υγρού στίβου και το όνομα αυτού Χουσαΐν Αλ Μουσαλάμ.

Ο 61χρονος αθλητικός παράγοντας από το Κουβέιτ εξελέγη στην προεδρία της FINA κατά τη διάρκεια του κογκρέσου της, το οποίο φιλοξενήθηκε στο Κατάρ.

Ο Αλ Μουσαλάμ ήταν έως τώρα ο Α' αντιπρόεδρος και ταυτόχρονα ο μοναδικός υποψήφιος για τη διαδοχή του Ουρουγουανού Χούλιο Μαλιόνε. Έλαβε 302 ψήφους υπέρ και μόλις 7 κατά από τους αντιπροσώπους των 183 εθνικών ομοσπονδιών που παρακολούθησαν τις εργασίες του κογκρέσου και συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία.

Ο νέος πρόεδρος της FINA είναι επίσης γενικός γραμματέας της Ολυμπιακής Επιτροπής του Κουβέιτ, αλλά και γενικός διευθυντής του Ολυμπιακού Συμβουλίου της Ασίας.

Στα νιάτα του είχε υπάρξει διεθνής κολυμβητής και με αυτή την αθλητική ιδιότητα εκπροσωπούσε το Κουβέιτ, ενώ αργότερα ακολούθησε το επάγγελμα του πιλότου. Για πρώτη φορά είχε εκλεγεί στο Μπιρό της FINA το 1996.

Αξίζει να τονιστεί ότι ο Χουσαΐν Αλ Μουσαλάμ είχε εμπλακεί στο σκάνδαλο διαφθοράς που συντάραξε πριν από λίγα χρόνια την παγκόσμια ποδοσφαιρική συνομοσπονδία (FIFA).

Πάντως κατά την ευχαριστήρια ομιλία του προσδιόρισε τις προτεραιότητες στη διάρκεια της προεδρικής θητείας του. Αυτές θα είναι, όπως υποσχέθηκε, η απουσία μεροληψίας και διακρίσεων, η μείωση των εξόδων διοικητικής διαχείρισης, η επιπρόσθετη οικονομική ενίσχυση των εθνικών ομοσπονδιών και, τέλος, η μέγιστη δυνατή βαρύτητα στους αθλητές.