Open Water: Τα αποτελέσματα στην ημερίδα ορίων της ΚΟΕ

Με οργανωτική επιτυχία, κάτω από ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε στην παραλία Διστόμου Βοιωτίας, στα Άσπρα Σπίτια, η ημερίδα ορίων ανοικτής θάλασσας που οργάνωσε η ΚΟΕ.

Open Water: Τα αποτελέσματα στην ημερίδα ορίων της ΚΟΕ

Ήταν η αγωνιστική εκδήλωση της Ομοσπονδίας που αποσκοπούσε στην συγκρότηση της Εθνικής μας ομάδας που θα μετάσχει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Παίδων / Κορασίδων / Εφήβων / Νεανίδων / Νέων ανδρών / Νέων γυναικών (Παρίσι, 22-27 Ιουλίου).

Τους αγώνες παρακολούθησε ο ΓΓΑ κύριος Γιώργος Μαυρωτάς, ενώ το παρόν έδωσε η πρωταθλήτρια της ανοικτής θάλασσας και ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του αθλήματος, η Κέλλυ Αραούζου, η οποία είναι η εκπρόσωπος των αθλητών στο ΔΣ της ΚΟΕ.

Οι τρεις πρώτοι νικητές / νικήτριες των αγώνων:

Αγώνας 10 χιλιομέτρων:

Νέοι άνδρες:

Μιχάλης Διασίτης ΑΟΠΦ 1.55.17

Σπύρος Ανδρεάδης ΠΑΟΚ 1.55.21

Γιώργος Τριανταφύλλου Πανιώνιος 1.56.40

Νέες γυναίκες:

Μαρίνα Τριανταφυλλίδη ΝΟΒΑ 2.10.50

Ελένη Κεχαγιά Άρης θ. 2.12.28

Αγώνας 7.5 χιλιομέτρων

Έφηβοι:

Κωνσταντίνος Ζαχαριάδης Αρης θ. 1.24.12

Θανάσης Μακρής ΟΕΑΝΑΒ 1.30.59

Συμεών Τζιβέογλου Μακεδονικός 1.31.34

Νεάνιδες:

Βασιλική Ντάτσιου ΝΟΠ 1.37.33

Ιωάννα Παπαδοπούλου Άρης θ. 1.38.44

Στέλλα Χαροκόπου Ολυμπιακός 1.39.17

Αγώνας 5 χιλιομέτρων

Παίδες:

Άγγελος Χριστοδούλου Γλαύκος Π. 59.54

Χρήστος Γιαννακάκης Πρωτέας Λαμίας 59.55

Γιώργος Μουστάκας ΝΟ Λάρισας 1.00.06

Κορασίδες:

Γεωργία Μακρή ΓΣ Πετρούπολης 1.04.26

Κωνσταντίνα Μάλαμα Ηρακλής 1.04.33

Ελλη Λιάκου ΝΟ Λάρισας 1.07.33

Οι δηλώσεις:

Χρήστος Χούμας (τεχνικός σύμβουλος ΚΟΕ): «Αποτελεί μεγάλη ικανοποίηση για μας που το εγχείρημα στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Ήταν ένας αγώνας πρόκρισης για όλες τις ηλικιακές κατηγορίες στην υποδομή του αθλήματος. Ήταν ένας εξαιρετικός αγώνας σε μια υπέροχη τοποθεσία. Ευχαριστήθηκαν τις κούρσες οι προπονητές, οι διοργανωτές και κυρίως τα παιδιά. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη σε αριθμό, εάν κρίνει κανείς από τα δεδομένα που επικρατούν στον χώρο εν καιρώ πανδημίας. Ήταν ο καλύτερος δυνατός τρόπος για να επανεκκινήσει το άθλημα. Παράλληλα έγινε μια σημαντική πρόβα ενόψει του πανελληνίου πρωταθλήματος που θα πραγματοποιηθεί από 10 έως 12 Σεπτεμβρίου στα Άσπρα Σπίτια. Οι επιδόσεις των αθλητών ήταν εξαιρετικές και σε αυτό βοήθησαν η άριστες κλιματολογικές συνθήκες που επικράτησαν».

Νίκος Κραουνάκης (τεχνικός σύμβουλος ΚΟΕ): «Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν κάτω από ιδανικές συνθήκες και στέφτηκαν με απόλυτη επιτυχία. Όλοι οι φορείς που συνεργάστηκαν λειτούργησαν υποδειγματικά και δούλεψαν άοκνα για την επιτυχία των αγώνων. Δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα. Ήταν μία πολύ καλή πρόβα ενόψει του πανελληνίου πρωταθλήματος που θα πραγματοποιηθεί στην ίδια περιοχή».

Ελευθερία Σαραντίδου (ταμίας ΚΟΕ και πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας):

«Οι αγώνες στέφθηκαν με καθολική αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία. Βοήθησαν πολύ οι άριστες κλιματολογικές συνθήκες που επικράτησαν κατά τη διάρκεια των αγώνων. Τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο ΓΓΑ κύριος Γιώργος Μαυρωτάς και η Κέλλυ Αραούζου που είναι μια μεγάλη μορφή του αθλήματος. Θα ήθελα εκ μέρους του προέδρου και των μελών του ΔΣ της ΚΟΕ να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Γιάννη Σταθά, τον κύριο Ιωάννη Καραβά, υπεύθυνο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της χορηγού εταιρίας «Αλουμίνιο της Ελλάδος», τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Δήμο Σωτηρίου και τον πρόεδρο του Μεδεώνα κύριο Νίκο Σαλίπα, για την στήριξη στο εγχείρημα αυτό».