Ξιφασκία: Πρωταθλήτρια Ελλάδας στις Νεάνιδες η Γαζεπίδη του Ολυμπιακού

Η Μαρία Ελένη Γαζεπίδη αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σπάθης Νεανίδων.

Ξιφασκία: Πρωταθλήτρια Ελλάδας στις Νεάνιδες η Γαζεπίδη του Ολυμπιακού

Το τμήμα ξιφασκίας του Ολυμπιακού συμμετείχε με 6 αθλήτριες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σπάθης Νεανίδων που διεξήχθη στο Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Νέας Μάκρης.

Στο ατομικό αγώνισμα η Μαρία Ελένη Γαζεπίδη αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας για πρώτη φορά στην καριέρα της και ανέβηκε και στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η Μαρία-Ελένη Γαζεπίδη ξεκίνησε πολύ δυνατά με 5 νίκες σε ισάριθμους αγώνες και προκρίθηκε 3η μετά τους ομίλους στα knock out παιχνίδια. Εκεί πέρασε χωρίς αγώνα τον πρώτο γύρο και στην φάση των «16» διασταυρώθηκε με την Λιβανού (ΑΟ ΑΣΠΙΔΑ) την οποία κέρδισε με 15-11.

Στη φάση των «8» ξεπέρασε το εμπόδιο της Παπαπετροπούλου (Εκπ. Κωστέα Γείτονα) με 15-14 και προκρίθηκε στα ημιτελικά. Εκεί συνάντησε την Τριανταφύλλη (Απ. Βριλησσίων) και επικράτησε με 15-12 για να προκριθεί στον τελικό όπου μετά από έναν εκπληκτικό αγώνα κέρδισε την Παπαθεοδώρου (Εκ. Κωστέα Γείτονα) με 15-12 και κατέκτησε το Πρωτάθλημα!

Η Μαρία Ελένη μετά από την ατυχία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αιγύπτου (βρέθηκε θετική στον COVID-19 και δεν μπόρεσε να αγωνιστεί στην κατηγορία της), δούλεψε πάρα πολύ σκληρά κάτω από αντίξοες συνθήκες (προπόνηση σε εξωτερικούς χώρους), αλλά οι κόποι της ανταμείφθηκαν και επιβραβεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο.

Οι υπόλοιπες αθλήτριες πραγματοποίησαν καλές εμφανίσεις και κατέκτησαν με την σειρά τους τις εξής θέσεις:

Τσοκαροπούλου Αργυρώ (4 νίκες και 2 ήττες στον όμιλο), 18η θέση

Χουζούρη Χριστίνα (2 νίκες και 2 ήττες στον όμιλο), 19η θέση

Φαναριώτη Ελένη (1 νίκη και 4 ήττες), 23η θέση

Τσιγαρίδα Ειρήνη ( 1 νίκη και 4 ήττες), 26η θέση στις 34 συμμετοχές.

Όλες προκρίθηκαν στα knock out παιχνίδια, δεν κατάφεραν όμως να προκριθούν στη φάση των «16».

Η Μαρία Χαντζοπούλου ξεκίνησε τον όμιλό της, όμως λόγω τραυματισμού στο δεξί της χέρι, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει των αγώνα.

Οι αθλήτριες Γαζεπίδη, Τσοκαροπούλου, Χουζούρη και Φαναριώτη αποτέλεσαν την ομάδα στο αντίστοιχο αγώνισμα και κατάφεραν να κατακτήσουν την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο. Το μέλλον είναι μπροστά τους και επόμενοι στόχοι τους είναι για όλες τις παραπάνω το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών και έπειτα το Παγκόσμιο Κύπελλο της Πολωνίας για τις Χουζούρη και Τσοκαροπούλου.