Έβδομοι στο Ευρωπαϊκό ΣΤΑΡ οι Παπαθανασίου-Νούτσος

Αιμίλιος Παπαθανασίου και Στέλιος Νούτσος ήταν εξαιρετικοί στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας ΣΤΑΡ, που διεξήχθη στην Κροατία, καθώς κατέλαβαν την 7η θέση.

 

Έβδομοι στο Ευρωπαϊκό ΣΤΑΡ οι Παπαθανασίου-Νούτσος

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Αιμίλιος Παπαθανασίου και Στέλιος Νούτσος, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας ΣΤΑΡ, που διεξήχθη στην Κροατία, καθώς κατέλαβαν την 7η θέση.

Στους αγώνες, συμμετείχαν 34 σκάφη από 13 χώρες και οι Ελληνες ιστιοπλόοι, αν και απροπόνητοι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, κατέλαβαν την 9η θέση στη γενική βαθμολογία του open και την 7η στην Ευρώπη.

Πραγματοποιήθηκαν επτά ιστιοδρομίες και οι Παπαθανασίου-Νούτσος, τερμάτισαν στις θέσεις 5, 12, 3, 17, 27, 14 και 4, αντίστοιχα συγκεντρώνοντας 55 βαθμούς ποινής.

Οι Ελληνες πρωταθλητές, είχαν τις δυνατότητες να τερματίσουν πιο ψηλά, ακόμη και να κατακτήσουν μετάλλιο. Η καθοριστική ιστιοδρομία ήταν η 5η. Το ελληνικό σκάφος βρισκόταν 3ο, όταν απότομα άλλαξε ο καιρός και βρέθηκε στην 27η θέση. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η διαφορά τους από το κροατικό πλήρωμα, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο ήταν μόλις 15 βαθμοί.