Ιστιοπλοΐα: Πάνω από 450 συμμετοχές στα περιφερειακά πρωταθλήματα σε όλη τη χώρα!

Πλήρης αγωνιστική δράση στην ελληνική ιστιοπλοΐα από σήμερα (20/5) μέχρι και την Κυριακή (23/5), καθώς διεξάγονται τα περιφερειακά πρωταθλήματα στις κατηγορίες Όπτιμιστ και Λέιζερ 4,7. Οι συμμετοχές υπερβαίνουν συνολικά τις 450!

Ιστιοπλοΐα: Πάνω από 450 συμμετοχές στα περιφερειακά πρωταθλήματα σε όλη τη χώρα!

Το άθλημα της ιστιοπλοΐας βάζει μπρος, καθώς ξεκινάνε τα περιφερειακά πρωταθλήματα σε όλη τη χώρα.

Πρόκειται για μια ιστιοπλοϊκή... πανδαισία, την οποία θα απολαύσουν περισσότεροι από 450 αθλητές και αθλήτριες που θα συμμετάσχουν στις διοργανώσεις που αρχίζουν από σήμερα (20/5). Εξυπακούεται βεβαίως ότι το υγειονομικό πρωτόκολλο τηρείται πιστά από τους διοργανωτές και όλοι οι συμμετέχοντες ιστιοπλόοι έχουν υποβληθεί σε rapid test.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις ιστιοδρομίες θα παρακολουθήσει από κοντά κλιμάκιο προπονητών, έτσι ώστε να αξιολογηθούν αθλητές και αθλήτριες από την περιφέρεια που μπορούν να προωθηθούν σε ολυμπιακές κατηγορίες, όπως αναφέρεται σχετικά στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Η νέα διοίκηση της ΕΙΟ δίνει τεράστια σημασία στα περιφερειακά πρωταθλήματα και μετά από πρόταση της Εκτελεστικής Επιτροπής αποφασίστηκε όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και των επιτροπών της να παρευρεθούν στους αγώνες και να είναι δίπλα στους ιστιοπλόους και τους ομίλους τους.

Η αρχή έγινε από σήμερα (20/5) στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του «Athens International Sailing Center». Ο ΝΑΣ διοργανώνει το περιφερειακό πρωτάθλημα της Αθήνας στην κατηγορία Όπτιμιστ με τη συμμετοχή 217 αγοριών και κοριτσιών από 18 ομίλους. Ο αγώνας θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Κυριακή (23/5).

Ακολουθούν τρία ακόμα περιφερειακά πρωταθλήματα για τις κατηγορίες Όπτιμιστ και Λέιζερ 4,7. Και οι τρεις αγώνες θα ξεκινήσουν την Παρασκευή (21/5) και θα ολοκληρωθούν στις 23 Μαΐου. Πιο αναλυτικά:

* Στον Ευβοϊκό Κόλπο διοργανωτής όμιλος είναι ο ΙΟ Πόρτο Ράφτη με 61 συμμετοχές στα Όπτιμιστ και 26 στα Λέιζερ 4,7 από 7 ομίλους.

* Στη Νότια Ελλάδα διοργανωτής είναι ο ΙΟ Πατρών με συνδιοργανωτή τον ΑΙΟ Ρίου «Ιάσων». Θα λάβουν μέρος 43 Όπτιμιστ και 23 Λέιζερ 4,7 από 7 ομίλους.

* Τέλος, στη Βόρεια Ελλάδα στον ΝΑΟ Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης θα τρέξουν 57 Όπτιμιστ και 27 Λέιζερ 4,7 από 8 ομίλους.