Ιστιοπλοΐα: Πρωταθλήτριες Ελλάδας Μαρία Τσαμοπούλου - Έλενα Σωτηρίου

Πρωταθλήτριες Ελλάδος στην κατηγορία του 420 ανακηρύχθηκαν η Μαρία Τσαμοπούλου και η Έλενα Σωτηρίου γράφοντας τη δική τους ιστορία στο άθλημα. 

Ιστιοπλοΐα: Πρωταθλήτριες Ελλάδας Μαρία Τσαμοπούλου - Έλενα Σωτηρίου

Με το Πανελλήνιο του 420 άνοιξε η αγωνιστική περίοδος για την Ιστιοπλοΐα. Οι αγώνες διεξήχθησαν από τον Ναυτικό Όμιλο Παλαιού Φαλήρου 13-16 Μαΐου.

Οι δύο αθλήτριες του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς συνεργάστηκαν για πρώτη φορά εφέτος αλλάζοντας μάλιστα θέσεις στο σκάφος σε σχέση με εκείνες που έτρεχαν τα προηγούμενα χρόνια. Η Μαρία Τσαμοπούλου (δεξιά στη φωτό) κυβερνήτης και η Έλενα Σωτηρίου πλήρωμα. Παρά το λίγο χρονικό διάστημα που είχαν για να προετοιμαστούν, να συγχρονιστούν και να μάθουν τα νέα τους καθήκοντα μέσα στο σκάφος, πέτυχαν να κατακτήσουν την κορυφή δείχνοντας ότι υπάρχει συνέχεια στην αγωνιστική τους διαδρομή.

Η Μαρία Τσαμοπούλου έχει ένα μοναδικό ρεκόρ στην ιστιοπλοΐα. Από τον 2017 όταν άρχισε να αγωνίζεται στην κατηγορία του 420, σε όσους αγώνες συμμετείχε, σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, Πανευρωπαϊκά και Πανελλήνια ανέβηκε σε όλους στο βάθρο των νικητών κατακτώντας μετάλλια και των τριών χρωμάτων, συμπληρώνοντας πέντε χρόνια γεμάτα επιτυχίες. Κορυφαία διάκριση το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Γυναικών. Για τη Μαρία Τσαμοπούλου είναι συνολικά το τρίτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που κατακτά στο 420 και δεύτερο συνεχόμενο.

Η Έλενα Σωτηρίου έχει βάθρο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ενώ έχει και μία 4η θέση στο Παγκόσμιο Νεανίδων. Συνεχίζει επάξια την οικογενειακή παράδοση αφού είναι κόρη του πρωταθλητή ιστιοπλοΐας Στέλιου Σωτηρίου.

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς ανακηρύχθηκε πολυνίκης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Προπονήτρια των επιτυχιών για τον ΙΟΠ είναι η Φωτεινή Κουτσουμπού, παλαιά παγκόσμια πρωταθλήτρια της κατηγορίας 420, με αρχιπροπονητή τον Ανδρέα Παπαδόπουλο ο οποίος ξεκίνησε την αθλητική δυναστεία του Ομίλου στο 420.