Πιλίδης: «Τίποτα δεν μπορούσε να με σταματήσει»

Ο Γιώργος Πιλίδης μιλάει στο «ΦΩΣ» για την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Πιλίδης: «Τίποτα δεν μπορούσε να με σταματήσει»

Αν και είναι μόλις 21 ετών, ο Γιώργος Πιλίδης έχει καταφέρει να κάνει γνωστό το όνομά του τόσο στην εγχώρια όσο και στην παγκόσμια πάλη, μετρώντας μετάλλια σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Ο νεαρός πρωταθλητής ή αν προτιμάτε το «χρυσό παιδί της ελληνικής πάλης» διαθέτει ήδη αρκετές διακρίσεις στην έως τώρα καριέρα του, με αποκορύφωμα την πρόσφατη πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αν ο δρόμος για την κατάκτηση του ολυμπιακού εισιτηρίου είναι μακρύς και επίπονος, για εκείνον ήταν δύο φορές εάν αναλογιστούμε πως στον τελευταίο του αγώνα στο προολυμπιακό τουρνουά της Βουλγαρίας είχε τραυματιστεί στο γόνατο. Ο ίδιος, ωστόσο, δεν το έβαλε κάτω και, όπως μας δηλώνει, τίποτα δεν μπορούσε να τον σταματήσει από το να βρεθεί στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη. Στην αναμέτρηση με αντίπαλο τον Σλοβένο Χαμπάτ προηγήθηκε 7-1 και στη συνέχεια, αν και τραυματίας, έδειξε το μεγαλείο της καρδιάς του και με επιβλητική εμφάνιση πήρε τη νίκη και την πρόκριση με 9-7.

Εκτός του μεγάλου του επιτεύγματος και των αμέτρητων διακρίσεων, ο Πιλίδης ξεχωρίζει και για έναν άλλον λόγο, καθώς πριν από περίπου δύο χρόνια είχε τραυματιστεί σοβαρά σπάζοντας τα πλευρά του. Σε ένα τόσο απαιτητικό άθλημα όπως αυτό της πάλης η επάνοδος είναι αρκετά δύσκολη και γεμάτη εμπόδια, αλλά ο ίδιος δεν το έβαλε κάτω, επέστρεψε δριμύτερος και πλέον επικεντρώνει την προσοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, εκεί όπου θα παλέψει για το μετάλλιο και όχι οποιουδήποτε χρώματος, αλλά του χρυσού, όπως μας λέει και στη συνέντευξη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πιλίδης έγινε ο πρώτος αθλητής της ελευθέρας, μετά τον Αλέξανδρο Μοτσάλιν, που θα συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο παλαίμαχος πρωταθλητής πάλεψε στο Λονδίνο το 2012. Παράλληλα η Ελλάδα θα έχει δύο εκπροσώπους το ερχόμενο καλοκαίρι στην Ιαπωνία από το άθλημα της πάλης, αφού ήδη η Μαρία Πρεβολαράκη έχει εξασφαλίσει την πρόκριση.

Ποια ήταν τα πρώτα σου συναισθήματα μετά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες;

Φανταστικά. Ήταν ένα όνειρο ζωής το να προκριθώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να μπορέσω να τα καταφέρω.

Στον αγώνα που έκρινε την πρόκριση είχες και έναν τραυματισμό. Αισθάνθηκες εκείνη τη στιγμή ότι μπορεί να μην καταφέρεις τον στόχο σου;

Είχα θέμα στο γόνατο πριν από τον αγώνα και χτύπησα στο ίδιο σημείο. Κατάλαβα ότι θα με ταλαιπωρήσει και εκείνη την ώρα και μετά, αλλά τίποτα δεν μπορούσε να με σταματήσει.

Οι ιατρικές εξετάσεις τι έδειξαν;

Έχω μικρή ρήξη στον έσω πλάγιο σύνδεσμο, αλλά δεν θα με κρατήσει εκτός, ήδη μπορώ και περπατάω καλά.

Δυσκολεύτηκες περισσότερο από κάποια άλλη φορά να πάρεις μία πρόκριση λόγω και των συνθηκών που επικρατούν με τον κορονοϊό;

Σίγουρα όλα με την πανδημία έχουν γίνει πιο δύσκολα και η πρόκριση ήταν αρκετά δύσκολη, τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά.

Ποιος είναι ο στόχος σου στους Ολυμπιακούς Αγώνες;

Στόχος μου είναι να κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο.

Πριν όμως από την πρόκριση είχες και μία περιπέτεια με την υγεία σου και μάλιστα ήταν και σοβαρή.

Ναι, είχα σπάσει τα πλευρά μου, εκείνα χτύπησαν τη σπλήνα και έπαθα εσωτερική αιμορραγία. Για τρεις μήνες ήμουν εκτός δράσης.

Πώς βρήκες τη δύναμη και επανήλθες;

Είμαι πολύ αφοσιωμένος στον στόχο μου και πιστεύω πως κανένας τραυματισμός δεν θα μπορέσει να με σταματήσει.

Όταν επέστρεψες, είχες κατευθείαν στο μυαλό σου να στοχεύσεις στην ολυμπιακή πρόκριση;

Τότε ήταν το πρώτο προολυμπιακό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και ήξερα ό,τι έχασα μία μεγάλη ευκαιρία για να βρεθώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά είπα θα πάρω την πρόκριση από το επόμενο προολυμπιακό τουρνουά.

Υπήρξε κάποια στιγμή που δυσκολεύτηκες σε μεγαλύτερο βαθμό για να φτάσεις έως την πρόκριση;

Σίγουρα, είναι ένα πράγμα που έχει απασχολήσει πολλούς αθλητές. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να σε γεμίσουν αμφιβολίες, αλλά γι’ αυτό είμαστε Έλληνες, για να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες.

Ενόψει της συνέχειας έχεις κάποιες άλλες υποχρεώσεις μέχρι να πας στο Τόκιο;

Μέχρι στιγμής όχι, θα μιλήσω όμως με τον προπονητή μου τις επόμενες μέρες και θα φτιάξουμε το πλάνο για την πορεία μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Για όσους δεν ξέρουν είσαι λάτρης και του ΜΜΑ. Σκοπεύεις να συμμετάσχεις και σε αυτήν την κατηγορία κάποια στιγμή;

Έχω μπροστά μου πολύ πιο σοβαρά πράγματα αυτήν τη στιγμή, αλλά κάποτε, στην πορεία, θα συμμετάσχω.

Θα ήθελες να προσθέσεις κάτι πριν κλείσουμε;

Θέλω να ευχαριστήσω τον χορηγό μου, τη Stoiximan, για όλα όσα μου έχει προσφέρει. Μου έχει σταθεί πραγματικά σαν οικογένεια.