Συγχρονισμένες καταδύσεις: Έβδομοι οι Μόλβαλης - Τσιρίκος στα 10 μέτρα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Μετά από πολύ αξιόλογη εμφάνιση οι Νίκος Μόλβαλης και Θάνος Τσιρίκος έφτασαν στην έβδομη θέση στον τελικό των συγχρονισμένων καταδύσεων από 10 μέτρα σταθερά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Συγχρονισμένες καταδύσεις: Έβδομοι οι Μόλβαλης - Τσιρίκος στα 10 μέτρα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Την έβδομη θέση στον τελικό των συγχρονισμένων καταδύσεων από 10 μέτρα σταθερά κατέκτησαν οι Νίκος Μόλβαλης και Θάνος Τσιρίκος το Σάββατο (15/5) το απόγευμα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Οι δύο Έλληνες αθλητές βαθμολογήθηκαν με 357,39 βαθμούς έπειτα από εξαιρετική εμφάνιση και με πολύ περισσότερους βαθμούς από το προολυμπιακό στο Τόκιο (350,28 β. εκεί, ενώ το ρεκόρ τους ήταν 351,60 β. στο Ροστόκ τον Φεβρουάριο του 2020). Οι δύο νεαροί καταδύτες μας έδειξαν ότι έχουν μέλλον σε αυτό το αγώνισμα.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Πέτρος Φυρίγος δήλωσε μετά τις προσπάθειες των πρωταθλητών μας που αναδείχθηκαν, όπως προαναφέρθηκε, έβδομοι στην Ευρώπη: «Σίγουρα το άθλημά μας κρίνεται στη λεπτομέρεια και αυτή είναι η ομορφιά του. Βήμα βήμα πάμε προς το καλύτερο. Κάθε φορά που αγωνιζόμαστε βελτιωνόμαστε. Με σκληρή δουλειά και ταπεινότητα, αλλά και γεμάτοι στην ψυχή και υπερηφάνεια για το εθνόσημο. Αν μη τι άλλο, στο μυαλό μας είναι ότι αυτό το άθλημα έχει σηκώσει τη σημαία στην παγκόσμια κορυφή με το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο του 2004».

Για την ιστορία, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Βρετανοί Ντέιλι και Λι, το ασημένιο οι Ρώσοι Μποντάρ και Μινιμπάεφ και το χάλκινο οι Γερμανοί Μπάρτελ και Χόστινγκ.

Οι καταδύτες μας ολοκληρώνουν τις προσπάθειές τους την Κυριακή (16/5) με τη συμμετοχή στο ατομικό αγώνισμα των καταδύσεων από 10 μέτρα σταθερά. Ο προκριματικός ξεκινάει στις 13:00.