Τάε κβον ντο: Η Τζέλη προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Πανηγυρική πρόκριση απόψε (8/5) για τη Φένια Τζέλη, η οποία θα εκπροσωπήσει το ελληνικό τάε κβον ντο στους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο!

Τάε κβον ντο: Η Τζέλη προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Το ελληνικό τάε κβον ντο θα είναι παρόν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο! Μάλιστα αυτό θα συμβεί για πρώτη φορά μετά το 2012 και τη διοργάνωση που είχε φιλοξενηθεί στο Λονδίνο.

Η Φένια Τζέλη διέπρεψε στο ευρωπαϊκό προολυμπιακό τουρνουά που ολοκληρώθηκε απόψε (8/5) στη Σόφια και πήρε την πρόκριση στο κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του πλανήτη.

Η 19χρονη αθλήτριά μας από τα Τρίκαλα, «χάλκινη» στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων το 2018, έδειξε αξιοσημείωτη αγωνιστική ωριμότητα στη διοργάνωση της βουλγαρικής πρωτεύουσας με αποτέλεσμα να πετύχει τρεις νίκες.

Η τελευταία και πιο σπουδαία ήταν αυτή απέναντι στη «χάλκινη» Ολυμπιονίκη του Ρίο Ντε Τζανέιρο το 2016, Κίμια Αλιζαντέχ (Ομάδα Προσφύγων). Αν και βρέθηκε να χάνει στη δεύτερη περίοδο με 0-1, η Τζέλη σε καμία περίπτωση δεν κατέθεσε τα όπλα. Ισοφάρισε σε 1-1, προηγήθηκε με 2-1, για να πάρει τον τρίτο και τελευταίο πόντο (3-1) λίγο πριν από την ολοκλήρωση του αγώνα.

Ο μηδενισμός του χρονομέτρου έδωσε αμέσως το έναυσμα στην ελληνική αποστολή να ξεσπάσει σε πανηγυρισμούς!