Τάε Κβον Ντο: Στη Βουλγαρία η Προολυμπιακή ομάδα

Στη Βουλγαρία θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες η ελληνική ομάδα Τάε Κβον Ντο!

Τάε Κβον Ντο: Στη Βουλγαρία η Προολυμπιακή ομάδα

Άλλαξε δύο φορές ημερομηνία (Απρίλιος 2020, Ιούνιος 2020) και χώρα (Ιταλία, Ρωσία) διεξαγωγής, ελέω υγειονομικής κρίσης. Χρειάστηκε να τροποποιηθούν προπονητικά και αγωνιστικά πλάνα όλων των εθνικών ομοσπονδιών ταεκβοντό, επί σχεδόν 12 μήνες, προκειμένου να φτάσουμε (επιτέλους) στον χρόνο και τον τόπο που θα κρίνει, τους αθλητές και τις αθλήτριες που θα σφραγίσουν «εισιτήρια» για Τόκιο.

Συγκεκριμένα οκτώ προκρίσεις στους άνδρες και ισάριθμες στις γυναίκες, θα δοθούν μέσω του προΟλυμπιακού τουρνουά της Σόφιας, το οποίο θα διεξαχθεί την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Μαΐου στο Grand Hotel Millennium της βουλγαρικής πρωτεύουσας.

Η ελληνική προΟλυμπιακή ομάδα, αποτελούμενη από τους αθλητές Αποστόλη Τεληκωστόγλου (-80κ.), Κωνσταντίνο Χαμαλίδη (-68κ.), Νάσια Μητσοπούλου (-67κ.) και Φένια Τζέλη (-57κ.) , συνοδευόμενη από τους προπονητές Θοδωρή Ζηνέλη, Χρήστο Αλμασίδη και τον φυσιοθεραπευτή Στέλιο Μεχτερίδη, αναχώρησε σήμερα (5/5) για τη Βουλγαρία με όνειρα και βλέψεις για τον καλύτερο δυνατό αγωνιστικό απολογισμό.

Μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από σχεδόν 23 μήνες, με πολλά ταξίδια σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου για προετοιμασίες και αγώνες, έφτασε στο τέλος της και όλοι πλέον αναζητούν τις πολυπόθητες προκρίσεις που θα επιτρέψουν στο ελληνικό ταεκβοντό να δώσει το «παρών» στο Ολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο.

Η ΕΛΟΤ, με την οικονομική συμβολή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, πρόσφερε στην προΟλυμπιακή μας ομάδα, όλα τα απαραίτητα εφόδια για να μπορέσουν να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις τα «εισιτήρια» για την ιαπωνική πρωτεύουσα.

Τεληκωστόγλου και Μητσοπούλου θα ριχτούν την Παρασκευή (7/5) στη «μάχη». Η κατηγορία του «ασημένιου» παγκόσμιου πρωταθλητή έχει συνολικά 18 αθλητές, έναν περισσότερο απ` ότι αυτή της Μητσοπούλου. Η ελληνική παρουσία θα ολοκληρωθεί το Σάββατο (8/5) με τους Χαμαλίδη και Τζέλη, με την κατηγορία του «χάλκινου» πρωταθλητή Ευρώπης να συγκεντρώνει και τον μεγαλύτερο αριθμό συμμετεχόντων (συνολικά 22).

Στην κατηγορία της Τζέλη, «χάλκινη» στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων το 2018 στο Μπουένος Άιρες, συμμετέχουν 18 αθλήτριες. Στο προΟλυμπιακό τουρνουά θα αγωνιστούν συνολικά 122 αθλητές και αθλήτριες, με τους 16 μόλις εξ αυτών (σ.σ. όσοι δηλαδή θα φτάσουν στον τελικό) να πανηγυρίζουν την πρόκριση. Οι αγώνες θα εκκινήσουν στις 9 το πρωί, ενώ οι προκρίσεις θα δοθούν λίγο μετά τις 20:00 της ίδιας ημέρας.