Kentucky Derby: Θρίαμβος του Medina Spirit

Την πρώτη θέση κατέλαβε ο ίππος Medina Spirit στο 147ο Kentucky Derby.

Kentucky Derby: Θρίαμβος του Medina Spirit

Ο ίππος Medina Spirit κατέκτησε σε μία εντυπωσιακή άφιξη το 147ο Kentucky Derby, χαρίζοντας στον προπονητή, Μπομπ Μπάφερτ. την έβδομη νίκη (σ.σ. αποτελεί σχετικό ρεκόρ) στον περίφημο αγώνα, που διεξάγεται στην Λούισβιλ.

Ο θριαμβευτής της κούρσας είχε το προβάδισμα για περισσότερο από το μισό της διαδρομής, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Mandaloun και στην τρίτη θέση τον Hot Rod Charlie. Το φαβορί του κοινού, Essential Quality, περιορίσθηκε στην 4η θέση, μπροστά στους περίπου 45.000 θεατές που παρακολούθησαν τον αγώνα, σαφώς λιγότεροι από το καθιερωμένο, λόγω των μέτρων ασφαλείας για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού.

Παρά τα περιοριστικά μέτρα το Kentucky Derby, παραμένει ένα κοινωνικό γεγονός και είναι η αθλητική διοργάνωση, που συγκέντρωσε τον περισσότερο κόσμο στις ΗΠΑ, από την αρχή της πανδημίας. Και σε αντίθεση με πέρυσι, δεν διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών. Πρωταγωνιστής του αγώνα, ήταν ο Μπάφερτ ο οποίος οδήγησε για δεύτερη διαδοχική χρονιά στην νίκη έναν τρόφιμο του.

«Ήξερα ότι είχε προπονηθεί καλά, αλλά το άλογο με εξέπληξε, πραγματικά. Δεν πίστευα ότι θα κέρδιζε. Ο Βελάσκεθ (σ.σ. ο αναβάτης του ίππου) ήταν στο σωστό σημείο και συνήθως αυτό το άλογο, όταν προηγείται, παλεύει», σχολίασε ο έμπειρος προπονητής.

Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη του Πορτορικανού αναβάτη στον ιστορικό αγώνα, που ανοίγει το Triple Crown, καθώς ακολουθούν το Preakness Stakes στις 15 Μαΐου και το Belmont Stakes στις 5 Ιουνίου.