Τον Οκτώβριο στην Ελλάδα οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού

Από τις 6 έως τις 10 Οκτωβρίου θα διεξαχθούν στην Ελλάδα οι 3οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού, με την συμμετοχή περισσότερων από 6.000 αθλητών από ολόκληρο τον κόσμο.

Τον Οκτώβριο στην Ελλάδα οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού

Με την συμμετοχή περισσότερων από 6.000 αθλητών από ολόκληρο τον κόσμο θα διεξαχθούν από τις 6 έως τις 10 Οκτωβρίου οι 3οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού. Πρόκειται για μία διοργάνωση πολλαπλών αθλημάτων, σε αριθμό συμμετοχών, η οποία μάλιστα θα είναι η τρίτη μεγαλύτερη που θα φιλοξενήσει η χώρα μας, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics του 2011.

Οι καθυστερήσεις των προγραμμάτων εμβολιασμού σε κάποιες χώρες είχαν ωθήσει τους Εθνικούς Οργανισμούς να ζητήσουν από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εργασιακού Αθλητισμού μία μικρή αναβολή καθώς όλοι θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα και να αγωνιστούν σε στάδια που φιλοξένησαν Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Σύμφωνα με την επιθυμία πολλών Εθνικών Οργανισμών, και λαμβάνοντας υπόψη τα διεθνή τεκταινόμενα αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε το σχέδιο Β. Ύστερα από επικοινωνία που είχαμε με τα μέλη μας αποφασίσαμε οι Αγώνες να διεξαχθούν τον Οκτώβριο καθώς τότε, μέσα από τους εμβολιασμούς και την θερινή περίοδο, θα υπάρχει ένα επίπεδο ασφάλειας», δήλωσε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Εργασιακού Τουρισμού Ντιντιέ Μπεσέιρ.

«Στόχος μας είναι να διοργανώσουμε όχι μόνο τους καλύτερους αγώνες αλλά και αγώνες με ασφάλεια. Μία επιτυχημένη διοργάνωση θα συμβάλλει σημαντικά στη διεθνή προβολή της Ολυμπιακής πόλης των Αθηνών και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, καθώς και στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού προσελκύοντας σημαντικό αριθμό επισκεπτών που είτε θα λάβουν μέρος στους αγώνες, είτε θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα ως σύνοδοι των αθλητών, κάνοντας χρήση των τουριστικών μας υποδομών», δήλωσε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων Σπύρος Καραβούλης.

Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει 28 αθλήματα. Θα διεξαχθούν σε 13 αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ η Τελετή Έναρξης θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Κεντρική αθλητική εγκατάσταση θα είναι το ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ.

Η διοργάνωση των 3ων Παγκόσμιων Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού τελεί υπό την αιγίδα σημαντικών φορέων όπως: της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της Περιφέρειας Αττικής, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, του Δήμου Αθηναίων, του Δήμου Βάρης Βούλας Βάρκιζας, του Δήμου Γλυφάδας, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, των Ελληνικών Αθλητικών Ομοσπονδιών: Πετοσφαίρισης, Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, Τοξοβολίας, Μπριτζ, Αντιπτέρισης, Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών, Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου και πολλών άλλων.

Επιπρόσθετα, η Τελετή Έναρξης των Αγώνων έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και έχει ενταχθεί ως δράση στο εθνικό πρόγραμμα εορτασμού της Επιτροπής.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας