Πρεβολαράκη: «Στόχος οι Ολυμπιακοί Αγώνες, είμαι σε καλό δρόμο»

Ικανοποιημένη από την εμφάνιση και το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης της Πολωνίας, η Μαρία Πρεβολαράκη μίλησε για τον στόχο των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Πρεβολαράκη: «Στόχος οι Ολυμπιακοί Αγώνες, είμαι σε καλό δρόμο»

Η Μαρία Πρεβολαράκη επέστρεψε στην Αθήνα με κρεμασμένο στο στήθος της το αργυρό μετάλλιο από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης της Πολωνίας.

Εμφανώς ικανοποιημένη η «κυρία της ελληνικής πάλης», η οποία τον τελευταίο μήνα πριν από την διοργάνωση, έκανε μόνο θεραπείες για τον τραυματισμό της στο πόδι και η συμμετοχή της αποφασίστηκε την τελευταία ημέρα, δήλωσε:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη για το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Σε ακόμα μια μεγάλη διοργάνωση κατάφερα να διακριθώ και να μπω στα μετάλλια. Το πλέον σημαντικό είναι ότι βλέπω ότι βρίσκομαι σε καλό δρόμο ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Στο βάθρο μου βγήκε η ένταση. Δεν ήμουν ευχαριστημένη από τον τρόπο που πάλεψα. Είχα κάνει μεγάλη προσπάθεια για να συμμετάσχω στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ειλικρινά η συμμετοχή μου κρίθηκε την τελευταία στιγμή. Ημουν εκτός προπονήσεων για έναν μήνα και στην παλαίστρα μπήκα την τελευταία εβδομάδα. Στον ημιτελικό ένιωσα ξανά ενοχλήσεις στο πόδι, αλλά αποφάσισα να αγωνιστώ. Βήμα-βήμα, προσπαθούμε να βάλουμε τις βάσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Εκεί είναι ο μεγάλος στόχος της χρονιάς. Κρατάμε τα θετικά και προσπαθούμε να διορθώσουμε όλα τα λάθη μας. Είναι πολύ σημαντικό που για δεύτερη συνεχόμενη μεγάλη διοργάνωση κατάφερα να διακριθώ. Αυτό μου δίνει δύναμη και όρεξη για να προσπαθήσω πιο σκληρά και να παλέψω για τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Από την πλευρά του, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Μόισεν Παριάι τόνισε: «Οι επιτυχίες της Μαρίας συνεχίζονται. Αυτή η διοργάνωση ήταν από τις πιο δύσκολες, καθώς είχαμε να αντιμετωπίσουμε τον τραυματισμό στο πόδι. Αποφασίσαμε να παλέψουμε, γιατί χρειαζόμαστε αγώνες κι ευτυχώς δεν υπήρχε κάποια υποτροπή. Δεν είχαμε κάνει την απαιτούμενη προετοιμασία, αλλά και πάλι τα καταφέραμε. Τα συναισθήματά μας είναι πολλά και έντονα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, αλλά πρέπει να μετριάσουμε τη χαρά μας και να μείνουμε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας, που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Πριν τον τελικό, υπήρχαν σκέψεις να μην αγωνιστούμε, αλλά η Μαρία δεν ήθελε με τίποτα να μην παλέψει. Δυστυχώς δεν ήρθε το χρυσό, αλλά αναμφίβολα είναι μεγάλη επιτυχία η δεύτερη θέση στην Ευρώπη».