Σκοποβολή: Πέθανε από κορονοϊό η χρυσή Ολυμπιονίκης της Αθήνας Ντιάνα Ιγκάλι (vid)

Πέθανε σε ηλικία 56 ετών η χρυσή Ολυμπιονίκης του 2004 στη σκοποβολή, Ντιάνα Ιγκάλι. Το 2005 είχε ανακηρυχθεί επίτιμη πολίτης της Αθήνας

Σκοποβολή: Πέθανε από κορονοϊό η χρυσή Ολυμπιονίκης της Αθήνας Ντιάνα Ιγκάλι (vid)

Η Ουγγαρέζα χρυσή Ολυμπιονίκης στη σκοποβολή, Ντιάνα Ιγκάλι, το πρωί της Παρασκευής (9/4) πέθανε από κορονοϊό.

Η 56χρονη πριν από λίγες μέρες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα κορονοϊού, ήταν θετική στον ιό και παρέμεινε στο νοσοκομείο. Την Παρασκευή (9/4) το πρωί ανακοινώθηκε ο θάνατός της.

Η Ντιάνα Ιγκάλι γεννήθηκε στις 31 Ιανουαρίου 1965 στη Βουδαπέστη και ο πατέρας της, Ζόζεφ, ήταν επίσης αθλητής της Εθνικής ομάδας της Ουγγαρίας στη Σκοποβολή.

Η Ιγκάλι ήταν από τις κορυφαίες αθλήτριες στην πατρίδα της και το 2000 στο Σίδνεϊ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τέσσερα χρόνια αργότερα, στην πατρίδα μας κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Τέσσερις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια, έχει κερδίσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πέντε φορές ενώ 22 φορές κατέκτησε το Ουγγρικό Πρωτάθλημα.

Για δυο χρόνια (2009, 2010) ήταν εκτός αγώνων και επέστρεψε στη δράση τον Φεβρουάριο του 2011 αλλά δεν μπόρεσε να πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, μέσα από το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Πεκίνο και εν συνεχεία στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Βελιγράδι.

Ήταν μέλος της επιτροπής αθλητών της Ουγγρικής Ολυμπιακής Επιτροπής, αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας σκοποβολής και πάντα δίπλα στο άθλημα που αγάπησε.

Έξι φορές είχε ψηφιστεί ως η κορυφαία αθλήτρια στην πατρίδα της στη σκοποβολή ενώ το 2005 είχε ανακηρυχθεί επίτιμη πολίτης της Αθήνας.