ΕΙΟ: Ζητεί την επανεκκίνηση της ιστιοπλοΐας με επιστολή στον Μαυρωτά

Προσπάθεια να επανεκκινήσει το άθλημα επιχειρεί η Ελληνική Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας, η οποία για αυτό τον σκοπό απέστειλε επιστολή στον γ.γ.Α., Γιώργο Μαυρωτά, όπως και στην Υγειονομική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

ΕΙΟ: Ζητεί την επανεκκίνηση της ιστιοπλοΐας με επιστολή στον Μαυρωτά

Την επανεκκίνηση της ιστιοπλοΐας ζητά η ομοσπονδία με επιστολή που έστειλε στον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, και στην Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΕΙΟ, μπορούν να ξεκινήσουν διασυλλογικοί αγώνες και περιφερειακά πρωταθλήματα με πιστή τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου, όπως έχει εγκριθεί από την Υγειονομική Επιτροπή.

Η επιστολή της ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας αναφέρει για την ακρίβεια τα παρακάτω:

«Το νέο ΔΣ της ΕΙΟ στην πρώτη του συνεδρίαση διατύπωσε την επιθυμία του να επανεκκινήσει με αγώνες το άθλημα της ιστιοπλοΐας, αρχής γενομένης από διασυλλογικούς αγώνες, με πιστή τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου το οποίο είναι εγκεκριμένο από την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ και με τη χρήση self-tests στους αθλητές και στις αθλήτριες.

Επισημαίνουμε ότι στους διασυλλογικούς αγώνες η συμμετοχή είναι περιορισμένη, αφού σε αυτούς συμμετέχουν γειτονικά σωματεία κάθε φορά.

Επιπλέον, θα θέλαμε να σας αναφέρουμε ότι αρκετές πόλεις της Ευρώπης, όπως η Βιλαμούρα της Πορτογαλίας, το Λανθαρότε της Ισπανίας, το Τραπάνι της Ιταλίας κ.ά., περιοχές οι οποίες βρίσκονται σε παρόμοιες υγειονομικές συνθήκες με πόλεις της Ελλάδας, συνεχίζουν ενεργά και διοργανώνουν Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα τηρώντας αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ στην
Ελλάδα ακόμα δεν έχει επιτραπεί η επανεκκίνηση του αθλήματος της ιστιοπλοΐας, το οποίο είναι ίσως και το ασφαλέστερο άθλημα όλων.

Με αυτά τα δεδομένα προγραμματίζουμε, με την έγκρισή σας βεβαίως, να διοργανώσουμε περιφερειακά πρωταθλήματα σε κατηγορίες ανάπτυξης για παιδιά έως 15 ετών. Στα πρωταθλήματα αυτά η συμμετοχή είναι έως 80 σκάφη.

Επίσης, προγραμματίζουμε πρόκριση εθνικής ομάδας Optimist (έως 120 σκάφη), πρόκριση εθνικής ομάδας Laser 4,7 (έως 80 σκάφη), Πανελλήνιo Πρωτάθλημα 420 (διθέσιο σκάφος, έως 35 σκάφη) και Πανελλήνιo Πρωτάθλημα Techno (έως 40 σκάφη).

Σημειώνουμε και πάλι ότι όλα τα ανωτέρω θα διεξαχθούν χωρίς συνωστισμό στη στεριά και με αυστηρή τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου που περιλαμβάνει self-tests.

Ευελπιστώντας σε θετική ανταπόκριση στο αίτημά μας».