Νέος πρόεδρος στην Άρση Βαρών ο Τάσος Λάγκας, 4ος ο Πύρρος, εκλέχτηκαν Σαμπάνης, Λεωνίδης, Γέροντας

Ο Τάσος Λάγκας επικράτησε στις εκλογές της ΕΟΑΒ και διαδέχεται στον προεδρικό θώκο της άρσης βαρών τον Πύρρο Δήμα.

Νέος πρόεδρος στην Άρση Βαρών ο Τάσος Λάγκας, 4ος ο Πύρρος, εκλέχτηκαν Σαμπάνης, Λεωνίδης, Γέροντας

Η Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών έχει νέο πρόεδρο από σήμερα (27/3) και αυτός είναι ο Τάσος Λάγκας.

Ο Λάγκας εξελέγη στη διοικητική ηγεσία της ΕΟΑΒ, συγκεντρώνοντας 22 ψήφους έναντι 14 του Γιάννη Γέροντα.

Ο τέως πρόεδρος της ομοσπονδίας, Πύρρος Δήμας, εξελέγη εκπρόσωπος στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με 22 ψήφους έναντι 14 του Κώστα Κορλού, ενώ αναπληρωματικό μέλος αναδείχθηκε ο Φώτης Καϋμενάκης με 22 ψήφους έναντι 14 του Βίκτορα Μήτρου.

Σημειώνεται ότι στο νέο διοικητικό συμβούλιο εξελέγησαν 11 μέλη από την παράταξη του Τάσου Λάγκα και 4 από την ομάδα πρωτοβουλίας (Γέροντας, Σαμπάνης, Λεωνίδης, Σπύρου).

Αναλυτικά τα μέλη που εξελέγησαν και οι ψήφοι που πήραν:

* Τάσος Λάγκας 22

* Φώτης Καϋμενάκης 18

* Θεανώ Ζαγκλιβέρη 18

* Πύρρος Δήμας 17

* Κωνσταντίνος Καζακλής 17

* Άννα Στρούμπου 17

* Φιλιππία Κοχλιαρίδου 16

* Χαρίκλεια Κυριακίδου 16

* Ηρακλής Ροδίτης 16

* Σοφία Τασσοπούλου 16

* Θανάσης Ζησιόπουλος 16

* Γιάννης Γέροντας 14

* Βαλέριος Λεωνίδης 16

* Λεωνίδας Σαμπάνης 16

* Χρήστος Σπύρου 16

Ο Τάσος Λάγκας στις πρώτες δηλώσεις του ως προέδρου της ΕΟΑΒ ευχαρίστησε όλους όσοι τον εμπιστεύτηκαν για τη θέση και έστειλε μήνυμα ενότητας για το καλύτερο μέλλον του αθλήματος.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους όσοι με εμπιστεύτηκαν για τη θέση του προέδρου. Δεσμεύομαι ότι θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να βοηθήσω το άθλημα να αναπτυχθεί. Πρώτη προτεραιότητά μας είναι να δώσουμε το βάρος μας και την προσοχή μας στους αθλητές μας που θα διεκδικήσουν σε λίγες ημέρες την ολυμπιακή πρόκριση. Ελπίζουμε πλέον να έχουν την απόλυτη ηρεμία και συγκέντρωση στους στόχους τους», είπε αρχικά και πρόσθεσε στη συνέχεια:

«Από εκεί και πέρα το άθλημα θα πρέπει να "γιατρέψει τις πληγές του" από την αναίτια έκταση που έδωσαν ορισμένοι στην προεκλογική διαμάχη. Πρέπει όλοι να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα και αυτή να μας βρει ενωμένους».

Κατέληξε λέγοντας: «Από την πρώτη μέρα της προεδρίας μου θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι θα είμαι στη διάθεσή τους για να βρούμε τρόπους να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο το άθλημα».