Ομοσπονδία Καράτε: Επάνοδος της προηγούμενης διοίκησης, αφού αναβλήθηκαν οι εκλογές!

Ένα 48ωρο πριν από την προγραμματισμένη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέας διοίκησης μ' απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών υπήρξε αναβολή κι ακολούθησε η επιστροφή της προηγούμενης διοίκησης 

Ομοσπονδία Καράτε: Επάνοδος της προηγούμενης διοίκησης, αφού αναβλήθηκαν οι εκλογές!

Στις ...καλένδες μετατέθηκαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην Ομοσπονδία Καράτε.

Κι αυτό γιατί 48 ώρες πριν από τις εκλογές της 28ης Μαρτίου, το Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε προσωρινές διαταγές με τις οποίες επιστρέφουν στη διοίκηση τα μέλη που είχαν τιμωρηθεί από την Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος (ΕΦΙΠΗΔ) τον Φεβρουάριο του 2020.

Μετά την ανακοίνωση αυτή, η ομάδα του Θοδωρή Σιετή που διεκδικούσε με πολλές πιθανότητες την προεδρία και την πλειοψηφία στο ΔΣ, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει πως δεν πρόκειται παρά για μία μικρή αναβολή των εξελίξεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Με δύο Προσωρινές Διαταγές που εξέδωσε σήμερα 26.3.3021 ο Πρόεδρος Πρωτοδικών του Πρωτοδικείου Αθηνών κ. Κασσίμης, δύο ημέρες πριν από τις εκλογές που θα επέτρεπαν την ελεύθερη και δημοκρατική έκφραση των ίδιων των σωματείων, αναβάλλονται οι εκλογές και επιστρέφουν προσωρινά στην διοίκηση της ΕΛ.Ο.Κ. τα μέλη της προηγούμενης διοίκησής της που έχουν τιμωρηθεί με την γνωστή απόφαση της ΕΦΙΠΗΔ, η οποία έχει επικυρωθεί ομόφωνα από το ΑΣΕΑΔ, για συγκεκριμένες πράξεις τους οι οποίες έχει κριθεί ότι είναι ασύμβατες με το φίλαθλο πνεύμα.

Δεδομένου ότι οι αποφάσεις της ΕΦΙΠΗΔ και του ΑΣΕΑΔ, των οποίων μόνο η εκτέλεση έχει προσωρινά ανασταλεί, εξακολουθούν να ισχύουν και να θεωρούνται απολύτως νόμιμες, η επάνοδος στη διοίκηση της ΕΛΟΚ προσώπων τα οποία ακόμη στερούνται την φίλαθλη ιδιότητα (και τα οποία κανονικά δεν μπορούν να είναι ούτε καν μέλη αθλητικού σωματείου!) αποτελεί ένα σημαντικό, ουσιαστικό αλλά και νομικό, πρόβλημα για τη θεσμική εκπροσώπηση του αθλήματος στη χώρα μας. Πρόβλημα που προστίθεται στα γνωστά σοβαρά ζητήματα που αφορούν στην παραβίαση βασικών νομικών υποχρεώσεων της ΕΛΟΚ σχετικά με την οικονομική της διαχείριση, αλλά και στις σχέσεις της με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Καράτε.

Δεν κρίνουμε σκόπιμο με αυτήν την ανακοίνωση ν' αναφερθούμε σε νομικές λεπτομέρειες, δικαστικά λάθη, μεθοδεύσεις κλπ που έλαβαν χώρα, ούτε να προκαταλάβουμε επικείμενες ενέργειες κανενός.

Θέλουμε μόνο να διαβεβαιώσουμε όλους ότι η σημερινή εξέλιξη και η μη διενέργεια μεθαύριο των εκλογών, τις οποίες κάποιοι έκαναν τα πάντα για να τις αποφύγουν, απλώς αναβάλλει για λίγο, για πολύ λίγο, την επανεκκίνηση του ελληνικού Καράτε από υγιείς βάσεις, μακριά από πρόσωπα και τακτικές του παρελθόντος.

Η κίνησή μας για ένα καλύτερο Καράτε στην υπηρεσία του αθλητή και του αθλούμενου δημιουργήθηκε για να πετύχει και θα πετύχει. Εμπόδια (αναμενόμενα άλλωστε) και προσωρινές ανασχέσεις δεν μας πτοούν κατ΄ ελάχιστον. Θα τα ξεπεράσουμε, γιατί βάση της ανάμειξής μας στα θέματα της Ομοσπονδίας και στην οργάνωση του αθλήματος είναι η αγάπη μας για τον αθλητισμό και τίποτε άλλο.

Η Δευτέρα θα είναι μία νέα ημέρα οργανωμένης προσπάθειας στην ίδια πάντα κατεύθυνση, με τον ίδιο πάντα στόχο, την πρόοδο του αθλήματος, την επικράτηση

της αθλητικής ιδέας και την οργάνωση του αθλήματος σε νέες, υγιείς, βάσεις. Αυτό άλλωστε αποτελεί και την αναμφισβήτητη βούληση της πλειοψηφίας.

ΣΙΕΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

ΖΑΧΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΚΑΝΕΛΛΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ

ΚΕΛΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΣΑΛΙΑΡΗΣ-ΦΑΣΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΣΤΑΥΡΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΦΥΛΑΚΤΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΥ ΗΛΙΑΣ»