Ιαπωνία: Ξεκίνησε η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο άρχισε από τη Φουκουσίμα, στη βορειοανατολική Ιαπωνία, απουσία κοινού, καθώς οι διοργανωτές έλαβαν κάθε απαραίτητο μέτρο για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ιαπωνία: Ξεκίνησε η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία
Photo Credits: AP

Ο ροζ και χρυσός μεταλλικός φακός, στην κορυφή σε σχήμα κερασιάς, αναφλέχθηκε το πρωί της Πέμπτης 25 Μαρτίου στο συμβολικό αθλητικό συγκρότημα J-Village, το οποίο είχε χρησιμεύσει ως βάση για επιχειρήσεις ανακούφισης μετά την πυρηνική καταστροφή της 11ης Μαρτίου 2011, μετά από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι που έπληξε την περιοχή.

Μιλώντας στην σχετική τελετή, ο πρόεδρος του Τόκιο-2020, Σέϊκο Χασιμότο, δήλωσε ότι ελπίζει πως η Ολυμπιακή Φλόγα θα είναι «μια ακτίνα φωτός στο τέλος του σκοταδιού» και πρόσθεσε: «Αυτή η μικρή φλόγα δεν έχασε ποτέ την ελπίδα και περίμενε αυτήν την ημέρα σαν ένα άνθος κερασιάς που θα ανθίσει».

Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία -όπως και οι Ολυμπιακοί Αγώνες- θα είναι πολύ διαφορετική σε σχέση με τις προηγούμενες διοργανώσεις. Ενδεικτικά, οι θεατές θα πρέπει να φέρουν προστατευτική μάσκα, ενώ δεν έχουν το δικαίωμα να πανηγυρίζουν.

Ωστόσο, το κοινό θα είναι σε θέση να παρακολουθήσει την πορεία της Φλόγας που θα περάσει από τις 47 περιφέρειες της Ιαπωνίας πριν φτάσει στο Εθνικό Στάδιο του Τόκιο για την τελετή έναρξης των Αγώνων στις 23 Ιουλίου.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας