Νέο Κύμα: «Την επόμενη μέρα θα είμαστε όλοι μαζί»

Με ανακοίνωσή της η Κίνηση «Νέο Κύμα», χαιρετίζει τη εξαγγελία του Υφυπουργείου Αθλητισμού για οικονομική ενίσχυση και του ερασιτεχνικού αθλητισμού μέσω του στοιχήματος.

Νέο Κύμα: «Την επόμενη μέρα θα είμαστε όλοι μαζί»

Η Κίνηση «Νέο Κύμα» που με επικεφαλής τον Σπύρο Γιαννιώτη, διεκδικεί την ηγεσία της ΚΟΕ στις προσεχείς εκλογές εξέδωσε ανακοίνωση για την εξαγγελία του Υφυπουργείου Αθλητισμού για οικονομική ενίσχυση και του ερασιτεχνικού αθλητισμού μέσω του στοιχήματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Χαιρετίζουμε την εξαγγελία του υφυπουργείου αθλητισμού για οικονομική ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων, των ομοσπονδιών και των εθνικών τους ομάδων, από έσοδα που θα προκύψουν από την φορολογία των τυχερών παιγνίων, συνολικού ύψους 35.000.000€.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατανομής των ποσών ανά Ομοσπονδία, θεωρούμε ως αυτονόητη δέσμευση μας την άμεση οικονομική ανακούφιση των σωματείων της ΚΟΕ, τα οποία αποτελούν το κύτταρο του αθλητισμού και την καρδιά της Ομοσπονδίας, με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Παράλληλα, όταν θα έχουμε τα πλήρη στοιχεία αλλά και τους χρόνους καταβολής των χρημάτων, θα πραγματοποιηθεί διαβούλευση με τα σωματεία ώστε όλοι μαζί να συναποφασίσουμε την δίκαιη κατανομή τους για να επιτευχθεί άμεσα ο στόχος της ελαχιστοποίησης των οικονομικών βαρών που έχουν υποστεί από το παρατεταμένο Lockdown του ερασιτεχνικού αθλητισμού και τη δραματική μείωση των εσόδων τους.

Μένουμε στο πρόγραμμα μας, έχοντας γνώση των πραγματικών δεδομένων, των αναγκών αλλά και των υποχρεώσεων της Ομοσπονδίας και όχι δίνοντας προεκλογικές (ουτοπικές) υποσχέσεις, που θυμίζουν περίοδο βουλευτικών εκλογών, που φυσικά την επομένη καταπίπτουν “στον κάλαθο των ανακυκλωμένων υποσχέσεων”.

Το όραμα μας για αμεσότητα στην επικοινωνία με τα σωματεία θα συνεχιστεί από την αμέσως επόμενη μέρα μετά τις εκλογές, ευελπιστώντας ότι αυτή η επιπλέον οικονομική ενίσχυση από την πολιτεία σε συνδυασμό με τις συνεχείς προσπάθειες αναζήτησης χορηγιών, θα φέρουν τις οικονομικές ελαφρύνσεις αλλά και θα διαμορφώσουν τις κατάλληλες συνθήκες στην υλοποίηση των προγραμματικών εξαγγελιών μας σε όλα τα επίπεδα.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα καταγράψαμε τους προβληματισμούς σας και είμαστε εδώ, όλοι μαζί να οδηγήσουμε τα 6 αθλήματα μας στη νέα εποχή.

Την επόμενη μέρα θα είμαστε όλοι μαζί».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας