Αθλητικός Όμιλος Ραβδωτών: «Κύριε Αυγενάκη εφαρμόστε το νόμο σας»

Ο Αθλητικός Όμιλος Ραβδωτών (ΑΟΡ) με εξώδικο που έστειλε στην Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΣΚΟΕ) και στην ΓΓΑ, ζητά να εφαρμοστεί ο νέος αθλητικός νόμος.

Αθλητικός Όμιλος Ραβδωτών: «Κύριε Αυγενάκη εφαρμόστε το νόμο σας»

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο ΑΟΡ:

«Ο Αθλητικός Όμιλος Ραβδωτών (ΑΟΡ) με εξώδικο που έστειλε στην Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΣΚΟΕ) και στην ΓΓΑ, ζητά να εφαρμοστεί ο νέος αθλητικός νόμος και να γίνει άμεση έκπτωση του ΔΣ της ΣΚΟΕ μετά τις εκλογές των 2 καταστατικών οργάνων των Ειδικών Τεχνικών Επιτροπών Πρακτικής Σκοποβολής ΕΤΕΠΣ και Κυνηγητικών Όπλων ΕΤΕΚΟ παρωδία την 13 Μαρτίου 2021, όπου ψήφισαν 9 και 1 σωματεία αντίστοιχα ΧΩΡΙΣ να είναι εγγεγραμμένα στα μητρώα της ΓΓΑ.

Υπενθυμίζεται ότι οι επιτροπές ΕΤΕΚΟ και ΕΤΕΠΣ ψηφίζουν στην ολομέλεια - Γενική Συνέλευση για το ΔΣ της ΣΚΟΕ την 27 Μαρτίου 2021 για πρόεδρο των επιτροπών τους, που θα είναι πλήρες μέλος του ΔΣ της ομοσπονδίας, με βάση τα αποτελέσματα των 7 εκλεγμένων από τις εκλογές παρωδία των ΕΤΕΠΣ και ΕΤΕΚΟ της 13 Μαρτίου 2021.

Συγκεκριμένα ο νέος Αθλητικός νόμος 4726/2020 προβλέπει ρητές διαδικασίες για τη σύγκλιση των γενικών συνελεύσεων των ομοσπονδιών, που πρόκειται να εκλέξουν καταστατικά όργανα με την βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή των σωματείων, η ένταξη τους στο ηλεκτρονικό μητρώο. Ο νέος αθλητικός νόμος δεν κάνει καμία διάκριση στην αρμοδιότητα των καταστατικών οργάνων.

Παρά τον ισχύοντα νόμο, η ΣΚΟΕ με ευθύνη του προέδρου της (παρά τις 2 ενστάσεις που είχαν υποβληθεί) αγνόησε τον νέο αθλητικό νόμο και εντελώς εσφαλμένα και παραπλανητικά επέτρεψε ακόμα και σε υποψήφιο να συμμετέχει στις αρχαιρεσίες της ΕΤΕΠΣ που το σωματείο του δεν είναι εγγεγραμμένο στο ηλεκτρονικό μητρώο. Συγκεκριμένα το τροποποιημένο άρθρο 14 παράγραφος 6 και το άρθρο 3 παράγραφος 9 αναφέρουν ότι «Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου αθλητικής ένωσης που, κατά παράβαση του νόμου ή του οικείου καταστατικού, επιτρέπουν σε αθλητικό σωματείο να συμμετέχει με δικαίωμα ψήφου σε Γενική Συνέλευση, διά της εγγραφής του στον κατάλογο της παρ. 3 ή σε φυσικό πρόσωπο να είναι υποψήφιος σε αρχαιρεσίες για την ανάδειξη καταστατικών οργάνων, εκπίπτουν του αξιώματός τους κατ' ανάλογη εφαρμογή της παρ. 9 του άρθρου 3. Αν πρόκειται για Γενική Συνέλευση αρχαιρεσιών, εκπίπτουν, κατά τα προβλεπόμενα στο πρώτο εδάφιο, όσα μέλη του απελθόντος Διοικητικού Συμβουλίου επανεξελέγησαν σε καταστατικό όργανο της ένωσης».

Δυστυχώς η νοοτροπία των παλαιοκομματικών ομοσπονδιαρχών ότι ο νόμος δεν τους αγγίζει και ότι οι πολιτικές γνωριμίες θα τους προστατέψουν δεν έχει προηγούμενο.

Κύριε Υφυπουργέ Αθλητισμού, η εξυγίανση δεν χωρά παρερμηνείες. Πράξτε ότι προβλέπει ο νόμος που εσείς εισηγηθήκατε και νομοθετήσατε.

Διονύσης Ακτύπης

Υπογραφή ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΡΑΒΔΩΤΏΝ ΠΕΙΡΑΙΆΣ».