Αντιπτέριση: Δικαίωση της ΕΟΦΣΑ για την ανάκληση της αθλητικής αναγνώρισης

Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών δικαίωσε την Ομοσπονδία Αντιπτέρισης (μπάντμιντον) για την ανάκληση της αθλητικής αναγνώρισης.

Αντιπτέριση: Δικαίωση της ΕΟΦΣΑ για την ανάκληση της αθλητικής αναγνώρισης

Το Δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας:

Σας γνωστοποιούμε, ότι το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, με την από 12/3/2021 διαταγή αυτού, δικαίωσε την Ε.Ο.Φ.Σ.Α., αναστέλλοντας την ισχύ της υπ’ αριθμ 90076/4-3-2021 απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία υπογράφηκε από τον υφυπουργό κύριο Ελευθέριο Αυγενάκη και με την οποία είχε ανακληθεί η αθλητική αναγνώριση της Ε.Ο.Φ.Σ.Α.. Συνέπεια της απόφασης αυτής είναι ότι η πιο πάνω υπουργική απόφαση δεν τυγχάνει εν ισχύ από 12/3/2021 και ως εκ τούτου η Ε.Ο.Φ.Σ.Α. εξακολουθεί να συνιστά αθλητική ομοσπονδία διεπόμενη από τις διατάξεις του αθλητικού νόμου 2725/1999.

Ακολούθως, το σύνολο της διαδικασίας των αρχαιρεσιών για εκλογή νέου Δ.Σ. της Ε.Ο.Φ.Σ.Α. και ανάδειξη νέου εκπροσώπου αυτής στην Ε.Ο.Ε. θα λάβει χώρα, κανονικά, κατά τη Γ.Σ. της 28η Μαρτίου 2021.

Ευελπιστούμε ότι η διοίκηση θα συμμορφωθεί, θα απέχει από εκδικητικού χαρακτήρα επεμβάσεις και δημιουργία προσκομμάτων και εν τέλει θα συμβάλλει στην ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας, όπως υποδεικνύει ο θεσμικός της ρόλος και οι κατευθυντήριες γραμμές της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Θεωρούμε ότι ο κύριος υφυπουργός πολιτισμού και αθλητισμού υπήρξε θύμα παραπληροφόρησης, από πρόσωπα και συμφέροντα, τα οποία έσυραν το υπουργείο σε μια άδικη και καταστροφική για το άθλημα της αντιπτέρισης ενέργεια. Ο υποκινούμενος «κίτρινος» τύπος, κατευθυνόμενα και συκοφαντικά δημοσιεύματα σε ηλεκτρονικές ιστοσελίδες «φαντάσματα» αμφιβόλου αξιοπιστίας, αγνώστου ιδιοκτησίας και πηγών χρηματοδότησης, συνετέλεσαν στον επηρεασμό του κυρίου υφυπουργού. Οι πραγματικοί παράγοντες του αθλήματος, δηλαδή οι γονείς, οι προπονητές και οι άνω των 6000 αθλητές της αντιπτέρισης, που πρεσβεύουν τα ολυμπιακά ιδεώδη στις ευαίσθητες περιοχές της ελληνικής μεθορίου, όπου και τυγχάνει εξαιρετικά δημοφιλές το άθλημα της αντιπτέρισης, προσδοκούν στην αναθεώρηση της στάσης του Υπουργείου και τη συμμόρφωση με το νόμο. Η διοίκηση της Ομοσπονδίας παραμένει στη διάθεση του κυρίου υφυπουργού για την παράθεση του συνόλου των στοιχείων και την κατάδειξη της αλήθειας.

Δυστυχώς, κατά το ενδιάμεσο αυτό χρονικό διάστημα από τη λήψη απόφασης ανάκλησης έως την έκδοση της δικαστικής απόφασης, ο κόσμος της ελληνικής αντιπτέρισης ήρθε αντιμέτωπος με διχαστικές και άκρως απαξιωτικές συμπεριφορές. Πρόσωπα, τα οποία διατυμπανίζουν ότι μιλούν στο όνομα του κυρίου υφυπουργού πολιτισμού και αθλητισμού, με δημόσιες δηλώσεις τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τηλεδιασκέψεις, επικαλούμενα αμφιβόλου σκοπιμότητας «νομικές» συμβουλές, προσβάλλοντας την ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη, προδίκαζαν την έκβαση του δικαστικού αγώνα και εκβίαζαν σωματεία-μέλη, απειλώντας, ότι σε περίπτωση που αυτά επιλέξουν να στηρίξουν την Ομοσπονδία θα έρθουν αντιμέτωπα με αναστολή επιχορηγήσεων και ανάκληση αθλητικών αναγνωρίσεων. Τα ίδια πρόσωπα, αγνοώντας τις συστάσεις της Δ.Ο.Ε. και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αντιπτέρισης προέκριναν, ως ορθή λύση, τη διάλυση της ομοσπονδίας και τη μετάβαση του αθλήματος στην Ε.Φ.Ο.Α.. Μεταξύ αυτών, βέβαια και πρόσωπα, τα οποία πριν την εν λόγω απόφαση ανάκλησης αθλητικής αναγνώρισης διεκδικούσαν την προεδρία της Ε.Ο.Φ.Σ.Α. εμφανιζόμενα οψίμως, ως σωτήρες του αθλήματος και της ομοσπονδίας.

Καλούμε το σύνολο των σωματείων μελών της Ε.Ο.Φ.Σ.Α. στη Γενική Συνέλευση της 28η Μαρτίου 2021. Η δημοκρατική διαδικασία Γενικής Συνέλευσης είναι ο μόνος, νομοθετικά κατοχυρωμένος, θεσμός που θα αποφασίσει για το μέλλον της Ομοσπονδίας και του Αθλήματος. Η Πολιτεία οφείλει να μείνει αμέτοχη και να σεβαστεί την θεσμική ανεξαρτησία των οργάνων των αθλητικών ομοσπονδιών.