Ανοιχτή θάλασσα: 12ος ο Κυνηγάκης, 41ος ο Μάρκος

Στη Ντόχα ολοκληρώθηκε ο πρώτος αγώνας μαραθώνιας κολύμβησης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Ο Άλκης Κυνηγάκης τερμάτισε στη 12η θέση και ο Δημήτρης Μάρκος στην 41η.

Ανοιχτή θάλασσα: 12ος ο Κυνηγάκης, 41ος ο Μάρκος

Ο Άλκης Κυνηγάκης είχε μια πολύ καλή παρουσία στη Ντόχα και κατέλαβε την 12η θέση μεταξύ 62 κολυμβητών από όλο τον κόσμο στον πρώτο αγώνα μαραθώνιας κολύμβησης της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Ο Έλληνας πρωταθλητής σημείωσε επίδοση 1 ώρα, 52.21.90 Την 41η θέση πήρε ο Δημήτρης Μάρκος με χρόνο 1 ώρα, 54.10.10.

Ο προπονητής Αλέξανδρος Μοράρης είπε:

«Ο συγκεκριμένος αγώνας είναι ίσως ο πιο απαιτητικός από όλους του Fina Marathon Swim World Series. Ο μεγάλος αριθμός συμμετοχών κάνει πολύ δύσκολες τις συνθήκες, τόσο κατά την τροφοδοσία όσο και στις προσπεράσεις. Δυστυχώς οι αθλητές μας έμειναν εκτός 20αδας από την αρχή. Παρόλο που δεν ήταν πίσω σε χρόνο, στον 3ο γύρο (6km) απείχαν μόλις 15’’ από τον πρώτο, είχαν πολλά κορμιά μπροστά τους. Στον τελευταίο γύρο άλλαξε ο ρυθμός και ο Άλκης (Κυνηγάκης) κατάφερε να αναρριχηθεί στη 12αδα κερδίζοντας πολλές θέσεις. Συγχαρητήρια και στα δυο παιδιά. Θεωρώ ότι αξίζουν της προσοχής μας».

Ο Άλκης Κυνηγάκης από την πλευρά του δήλωσε:

«Στην εκκίνηση οι αθλητές χωρίστηκαν σε 2 γκρουπ. Το δεξί γκρουπ, το οποίο μοιραία ακολούθησα, οδηγήθηκε λαθεμένα προς τη δεύτερη σημαδούρα αντί για την πρώτη. Εκεί χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Στο υπόλοιπο της κούρσας κέρδιζα συνεχώς θέσεις, κατακτώντας τελικά τη 12η θέση».

Τέλος, ο Δημήτρης Μάρκος τόνισε:

«Ο αγώνας στην Ντόχα ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία να δοκιμάσω τον εαυτό μου σε αγώνα παγκοσμίου επιπέδου στην κατηγορία ανδρών. Είναι τιμή μου που αγωνίστηκα με τεράστια ονόματα της παγκόσμιας κολύμβησης και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα αυτή η εμπειρία μόνο θετικό πρόσημο μπορεί να έχει. Η θάλασσα θέλει εμπειρία και σωστή διαχείριση καθώς μικρές λεπτομέρειες καθορίζουν το πλασάρισμα στις υψηλότερες θέσεις».