Μαρία Αλζιγκούζη – Κομηνέα: «Φτάνουμε στο τέλος μιας μεγάλης προσπάθειας» (pics)

Η Μαρία Αλζιγκούζη Κομηνέα προετοιμάζεται για το προολυμπιακό τουρνουά με την Εθνική ομάδα της καλλιτεχνικής κολύμβησης. Στόχος φυσικά η πρόκριση στο Τόκιο.

Μαρία Αλζιγκούζη – Κομηνέα: «Φτάνουμε στο τέλος μιας μεγάλης προσπάθειας» (pics)

Η αθλήτρια του ΝΟΒ είναι ένα από τα 14 κορίτσια που προετοιμάζονται πυρετωδώς για την συμμετοχή τους στο προολυμπιακό τουρνουά της καλλιτεχνικής κολύμβησης που θα πραγματοποιηθεί αρχές Μαΐου στο Τόκιο.

Η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας, παρά τα εξαιρετικά αυστηρά υγειονομικά μέτρα που έχουν ληφθεί τις τελευταίες ημέρες και έχουν δημιουργήσει τεράστια αντίδραση και αναστάτωση στο χώρο των αθλημάτων του υγρού στίβου, συνεχίζεται στο ΟΑΚΑ.

«Φτάνουμε στο τέλος της μεγάλης προσπάθειας για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσω του προολυμπιακού τουρνουά που θα γίνει στο Τόκιο αρχές Μαΐου. Είμαστε πολύ προσηλωμένες στον στόχο μας.

Οι συνθήκες στο ΟΑΚΑ είναι πράγματι εξαιρετικές. Έχουμε ένα ολόκληρο κολυμβητήριο δικό μας, με απίστευτες ώρες δουλειάς και ζεστό νερό. Οι προπονήτριές μας κάνουν σπουδαία δουλειά και έχουμε να παρουσιάσουμε μία υπέροχη χορογραφία με θέμα από την ελληνική μυθολογία και πρωταγωνιστή έναν δικό μας Ίκαρο. Έναν τυχερό Ίκαρο που θα πέσει στα δικά μας χέρια, θα τον σώσουμε και να μείνει ψηλά στον ουρανό εκφράζοντας την ελπίδα και την πίστη στον στόχο και στα όνειρα», τόνισε η Μαρία Αλζιγκούζη Κομηνέα στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ.

Η Ελλάδα καλείται να διατηρήσει την θέση που κατέλαβε το 2019 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Κορέας. Εάν κάτι τέτοιο συμβεί τότε θα προκριθεί στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη. Απέναντι της θα έχει πολύ ισχυρές ομάδες όπως είναι η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία, το Μεξικό και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Μόνο τρεις από αυτές τις ομάδες θα προκριθούν στην Ολυμπιάδα.

«Οι αντίπαλοί μας είναι πολύ δυνατές, παραδοσιακές και ποιοτικές ομάδες, αλλά είμαστε αρκετά κοντά στον στόχο μας. Η ομάδα λειτουργεί άψογα, είμαστε πολύ δεμένες όλες οι αθλήτριες και κάθε μέρα δουλεύουμε ακόμα πιο ποιοτικά. Είμαστε αισιόδοξες και έχουμε όλες θετική ενέργεια», είπε η αθλήτρια του ΝΟΒ.

Τα 14 κορίτσια που προετοιμάζονται είναι οι Ευαγγελία Πλατανιώτη, Εβελίνα Παπάζογλου, Μαρία Αλζιγκούζη - Κομηνέα, Δανάη Καριώρη, Ανδριάνα Μισίκεβιτς, Γεωργία Βασιλόπουλου, Βιολέτα Ζουζούνη, Κρυσταλένια Γιαλαμά, Έλενα Φραγκάκη, Έλενα Δεληγιάννη, Πηνελόπη Καραμέσιου, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Ζωή Καράγγελου και Βασιλική Μολώζη.