Αυγενάκης: Έξι προϋποθέσεις για την επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης παρουσιάζεται αισιόδοξος για την επάνοδο και του ερασιτεχνικού αθλητισμού και της Γ’ Εθνικής στην αγωνιστική δράση.

Αυγενάκης: Έξι προϋποθέσεις για την επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού

Το μοναδικό από τα επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά πρωταθλήματα που είχαν αιτηθεί έναρξη προπονήσεων και για την ώρα παραμένει στον πάγο είναι αυτό της Γ’ Εθνικής. Οι πιέσεις ωστόσο είναι διαρκείς και από την ΕΠΟ που αποτελεί την διοργανώτρια αρχή και στο πλαίσιο αυτό ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης παρουσιάζεται αισιόδοξος για την επιστροφή στη δράση.

Παράλληλα πρόσθεσε πως θα υλοποιηθούν άμεσα έξι πρωτοβουλίες δημιουργίας προϋποθέσεων για την απρόσκοπτη επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Σε σχετική ομιλία του στη Βουλή σήμερα αναφέρθηκε σε μια σειρά από θέματα που απασχολούν τον Ελληνικό Αθλητισμό και μεταξύ άλλων σχολίασε: «Διασφαλίστηκε η Ασφαλιστική και εργασιακή κατοχύρωση των ερασιτεχνών αθλητών στις μεγάλες κατηγορίες των ομαδικών αθλημάτων, με υπογραφή και κατάθεση ιδιωτικών συμφωνητικών. Αίτημα ετών γίνεται πράξη.

Β’ φάση οικονομικής ενίσχυσης ερασιτεχνικών σωματείων, εντός Μαρτίου: Καταβολή 3,5 εκατ. € σε 1.403 σωματεία που ολοκλήρωσαν εγγραφή στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων έως και 31/12/2020, επιπλέον των 9,7 εκατ. € που έχουν ήδη δοθεί σε άλλα 3.408 σωματεία.

Επεξεργασία με Υπουργείο Οικονομικών της χρηματοδότησης των αθλητικών ομάδων από τα έσοδα που θα προκύψουν από τον νέο τρόπο φορολογίας των τυχερών παιγνίων.

Επεξεργασία με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μ. Βορίδη, πρότασης για χρηματοδότηση από τους Δήμους του απαραίτητου προληπτικού περιοδικού ελέγχου, με διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό, για την ασφαλή λειτουργία όλου του φάσματος του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Το κόστος για το προσεχές τρίμηνο υπολογίζεται στα 4 εκατ. €

Σε συνεργασία με την Επιτροπή Λοιμοξιολόγων, η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ εργάζεται την προετοιμασία και παρακολούθηση ακόμη αυστηρότερων πρωτοκόλλων για τον αθλητισμό.

Στόχος, αυτή την Παρασκευή να παρουσιάσουμε επικαιροποιημένα στοιχεία για την ακόμη πιο ασφαλή λειτουργία του αθλητισμού. Ειδικότερα, για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων:
* ποδοσφαίρου ανδρών Football League,
* ποδοσφαίρου γυναικών Α’ εθνικής,
* καλαθοσφαίρισης γυναικών Α’ εθνικής,
* καλαθοσφαίρισης ανδρών Α2 κατηγορίας,
* πετοσφαίρισης γυναικών Α’ εθνικής,
* υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών Α1 κατηγορίας,
* χειροσφαίρισης ανδρών και γυναικών Α1 κατηγορίας.
Επίσης, για την Γ’ εθνική ποδοσφαίρου ανδρών, και την Α’ εθνική ποδοσφαίρου σάλας ανδρών».

Επίσης ο Νίκος Χαρδαλιάς σε σχετική ερώτηση του ΓΓΑ, εκτιμά πως δεν θα αρθούν τις προσεχείς εβδομάδες τα περιοριστικά μέτρα συναθροίσεων και μετακινήσεων από νομό σε νομό. Ως εκ τούτου, η θέσπιση της εναλλακτικής δυνατότητας για εξ αποστάσεως συμμετοχή και ψηφοφορία, συντελεί καθοριστικά προκειμένου να διεξαχθούν και να ολοκληρωθούν ομαλά, ως το τέλος Μαρτίου, οι προγραμματισμένες Γενικές Συνελεύσεις και οι αρχαιρεσίες των Ομοσπονδιών.