Ιαπωνία: Λαμπαδηδρόμος 118 ετών

Το ότι η ηλικία δεν είναι παρά ένας αριθμός αποδεικνύει ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο, μια Ιαπωνίδα 118 ετών που αναμένεται να γίνει και η γηραιότερη λαμπαδηδρόμος στην ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων

Ιαπωνία: Λαμπαδηδρόμος 118 ετών

Η γηραιότερη κάτοικος του πλανήτη, Κάνε Τανάκα, θα συμμετάσχει στα 118 της χρόνια στην ολυμπιακή λαμπαδηδρομία που αρχίζει σε 20 μέρες στην Ιαπωνία.

Η κα Τανάκα, που γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου του 1903, δηλαδή λιγότερο από επτά έτη μετά την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι από τον Ιούλιο του 2018 ο πλέον ηλικιωμένος άνθρωπος στη Γη. Τώρα σκοπεύει να γίνει και ο πλέον ηλικιωμένος λαμπαδηδρόμος στην ιστορία.

Όπως αποκάλυψε την Παρασκευή το αμερικανικό δίκτυο CNN, η κα Τανάκα, χήρα εδώ και τρεις δεκαετίες, πρόκειται να μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στο Σίμε, στην περιφέρεια της Φουκουόκα, όπου διαμένει.

Οι συγγενείς της, που της χάρισαν και ένα καινούργιο ζευγάρι αθλητικά παπούτσια στα γενέθλιά της πριν δύο μήνες, θα τη σπρώξουν καθήμενη στο καροτσάκι της με τη Φλόγα ανά χείρας. Ωστόσο πριν παραδώσει τη φλόγα στον επόμενο λαμπαδηδρόμο, η κα Τανάκα σκοπεύει να σηκωθεί και να περπατήσει τα τελευταία μέτρα της διαδρομής της με τη Φλόγα.

«Είναι σπουδαίο που έχει φτάσει σε αυτή την ηλικία και μπορεί ακόμη να διάγει δραστήρια ζωή», λέει για τη γιαγιά του ο 60χρονος εγγονός της, Έιτζι Τανάκα: «Θέλουμε και άλλοι άνθρωποι να το δουν αυτό και να εμπνευσθούν, και να μη θεωρούν πως η ηλικία αποτελεί εμπόδιο», προσθέτει.

Το ρεκόρ του γηραιότερου λαμπαδηδρόμου κρατά από τους προηγούμενους Ολυμπιακούς, στο Ρίο, η Άιντα Ζεμάνκε, η Βραζιλιάνα που μετέφερε τη Φλόγα στην ηλικία των 106 ετών.

Πηγή: kathimerini.gr

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας