Διεθνές τουρνουά πάλης: Ικανοποιητική εμφάνιση Κουγιουμτσίδη στην Ουκρανία

Ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης έφτασε έως τα προημιτελικά του διεθνούς τουρνουά πάλης στην Ουκρανία, δείχνοντας ότι μπορεί να διεκδικήσει ένα Ολυμπιακό εισιτήριο

Διεθνές τουρνουά πάλης: Ικανοποιητική εμφάνιση Κουγιουμτσίδη στην Ουκρανία

Την ευκαιρία να αποκτήσουν πολύτιμες παραστάσεις ενόψει των προολυμπιακών τουρνουά είχαν οι τρεις Έλληνες αθλητές της Ελευθέρας που αγωνίστηκαν στο διεθνές τουρνουά πάλης της Ουκρανίας.

Η διοργάνωση ήταν πολύ υψηλού επιπέδου και συμμετείχαν σπουδαίοι αθλητές από πολλές χώρες. Στα 74 κιλά ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης έφτασε έως τα προημιτελικά, πραγματοποιώντας καλές εμφανίσεις και απέδειξε ότι έχει τις δυνατότητες να διεκδικήσει το Ολυμπιακό εισιτήριο.

Ο Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε με τεχνική υπεροχή στη φάση των «32» του Ντιέτσε και ξεκίνησε εντυπωσιακά τη διοργάνωση. Στους «16» ο Κουγιουμτσίδης επικράτησε με 8-0 του Ρουμάνου Βασιλιόγκλο και προκρίθηκε στα ημιτελικά. Εκεί πάλεψε με τον Ούγγρο Κουραγκαμόντοφ και ηττήθηκε με 11-7.

Στα 86 κιλά ο Γιώργος Σαββουηλίδης αποκλείστηκε από τον Μολδαβό Ιανούλοφ, καθώς ηττήθηκε με 5-0, ενώ στα 97 κιλά ο Τιμοφέι Ξενίδης έχασε από τον Αζέρο Ιλίασοφ με 7-1.

Τέλος, ο Γιώργος Πιλίδης παρά το γεγονός ότι ζυγίστηκε, δεν αγωνίστηκε για προληπτικούς λόγους, καθώς στην τελευταία προπόνηση τραυματίστηκε στο κεφάλι.

Επόμενος σταθμός για τους Έλληνες πρωταθλητές, είναι το προολυμπιακό τουρνουά της Ουγγαρίας.