Ολυμπιακοί Αγώνες - Τόκιο: Τον επόμενο μήνα ανοίγουν τα σύνορα για τους αθλητές

Από τον επόμενο μήνα και με την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, θα αρχίσει να υποδέχεται η Ιαπωνία τους αθλητές που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες

Ολυμπιακοί Αγώνες - Τόκιο: Τον επόμενο μήνα ανοίγουν τα σύνορα για τους αθλητές
Photo credits: Getty images

Οι αθλητές που θα πάρουν μέρος στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο θα μπορούν να εισέρχονται στην Ιαπωνία μετά την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με την εφημερίδα Nikkei.

Το δημοσίευμα υπογράμμισε ότι οι αθλητές δεν θα υποχρεωθούν να απομονωθούν για δύο εβδομάδες κατά την άφιξη τους, ωστόσο θα πρέπει να περιοριστούν στους χώρους διαμονής και στις περιοχές που θα διεξαχθούν τα αθλήματά τους. Με αυτόν τον τρόπο θα συνεχίσουν απρόσκοπτα την προετοιμασία τους για τους Αγώνες, που θα αρχίσουν στις 23 Ιουλίου.

Περισσότεροι από 7.800 άνθρωποι έχουν πεθάνει στην Ιαπωνία εξαιτίας του κορονοϊού, ενώ περισσότεροι από 431.000 έχουν μολυνθεί. Πάνω από 70.000 άνθρωποι -συμπεριλαμβανομένων αθλητών, προπονητών και εκπροσώπων του Τύπου- αναμένεται να εισέλθουν στη χώρα για τους Αγώνες.

Το δημοσίευμα προσθέτει επίσης, ότι η ιαπωνική κυβέρνηση μελετά την αύξηση του ανώτατου ορίου χωρητικότητας των θεατών σε αθλητικούς χώρους σε περίπου 10.000 φιλάθλους.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας