Ολυμπιακοί αγώνες Τόκιο: Τον Ιούνιο θα καταρτιστεί η ομάδα προσφύγων

Τον Ιούνιο θα καταρτιστεί η ομάδα προσφύγων που θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. 

Ολυμπιακοί αγώνες Τόκιο: Τον Ιούνιο θα καταρτιστεί η ομάδα προσφύγων

Η ομάδα προσφύγων που θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο θα καταρτιστεί τον Ιούνιο και θα αποτελείται από 55 αθλητές/τριες που θα πάρουν μέρος σε 12 αθλήματα, όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η ΔΟΕ παρουσίασε για πρώτη φορά ομάδα προσφύγων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο. Η πρωτοβουλία «αγκαλιάστηκε» ως μια από τις καλύτερες ιστορίες των Αγώνων.

Η 10μελής ομάδα από τη Συρία, το Κονγκό, την Αιθιοπία και το Νότιο Σουδάν βρέθηκε στο προσκήνιο μετά την πορεία της στην τελετή έναρξης στο Ολυμπιακό στάδιο της Βραζιλίας και διαγωνίστηκε στον στίβο, την κολύμβηση και το τζούντο.

Η ΔΟΕ δήλωσε ότι η ομάδα προσφύγων στο Τόκιο θα είναι μεγαλύτερη από ό,τι στο Ρίο.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες εισήλθαν στην Ευρώπη μόνο το 2016, γεγονός που ώθησε τη ΔΟΕ να δημιουργήσει την πρώτη Ολυμπιακή ομάδα προσφύγων.

Δεκάδες εκατομμύρια στεγάζονται σε στρατόπεδα σε χώρες ανά τον κόσμο, έχοντας δραπετεύσει από πολέμους ή ένοπλες συγκρούσεις στα έθνη τους.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας