Η Ενωτική Κίνηση απαντά στην ΣΚΟΕ μέσω του fosonline.gr

Η Ενωτική Κίνηση απαντά στην ΣΚΟΕ (μέσω του fosonline.gr) σε ότι αναφέρεται στους νέους κανονισμούς των Ολυμπιακών Αθλημάτων της σκοποβολής και τον νέο προσχέδιο του Κανονισμού Disciplinary Regulations.

Η Ενωτική Κίνηση απαντά στην ΣΚΟΕ μέσω του fosonline.gr

Η Ενωτική Κίνηση απαντά στην ΣΚΟΕ (μέσω του fosonline.gr) σε ότι αναφέρεται στους νέους κανονισμούς των Ολυμπιακών Αθλημάτων της σκοποβολής και τον νέο προσχέδιο του Κανονισμού Disciplinary Regulations:

Αναφέρει η ΣΚΟΕ ότι το προσχέδιο του Κανονισμού Disciplinary Regulations δόθηκε μόνο στα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ISSF και όχι στην ΣΚΟΕ ως Ελληνική Ομοσπονδία, με ημερομηνία απάντησης και σχολιασμού την 29 Ιανουαρίου 2020, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της ISSF / Executive Committee.

Disciplinary Regulations

Mr. Ratner mentions that the ISSF Statutes and Eligibility Committee together with the ISSF Legal Advisors had prepared a draft of the Disciplinary Regulations. The proposal to the Council will be to read the document and comment by January 29, 2021. The ISSF Statutes and Eligibility Committee will then evaluate all remarks and a postal vote will be held.

1ο Ερώτημα: Το εκλεγμένο μέλος της ΣΚΟΕ (Α Αντιπρόεδρος ΣΚΟΕ) και μέλος Executive Committee της ISSF δεν έπρεπε να ενημερώσει την ΣΚΟΕ της οποίας είναι εκλεγμένο μέλος για αυτά που γράφονται και να δοθεί το κείμενο (μεταφρασμένο ή όχι) έστω σε ένα working group της ΣΚΟΕ ή στα Σωματεία - Αθλητές και Προπονητές προκειμένου να υποβάλουν τις προτάσεις τους σε ότι αφορά τους υπόψη κανονισμούς της σκοποβολής;

2o Ερώτημα: Μήπως το εκλεγμένο μέλος της ΣΚΟΕ (Α Αντιπρόεδρος ΣΚΟΕ) απάντησε στην ISSF μόνο ως μέλος, όπως νόμιζε πως εκπροσωπούνται τα συμφέροντα της Ελληνικής σκοποβολής και των Ολυμπιονικών του; Όπως και να έχει αναμένουμε την απάντησή του με τα σχόλια και τις προτάσεις που έστειλε στην ISSF με την 29 Ιαν 2021 στην ISSF.

Στην ανακοίνωση της η ΣΚΟΕ αναφέρεται ότι το εκλεγμένο μέλος της ΣΚΟΕ (Α Αντιπρόεδρος ΣΚΟΕ) δεν γνώριζε ούτε το κείμενο των νέων αλλαγών των κανονισμών. Στα επίσημα πρακτικά που επισυνάπτονται φαίνεται να γνώριζε τα πάντα. 2020_ISSF_Council_Meeting_Minutes.pdf - παράγραφος 3.

The Secretary General uses a Power Point presentation.

In 2020 there were three virtual meetings of the Executive Committee, a meeting with representatives of the industries and a meeting with the Chairmen of the Committees. Among the main decisions taken in 2020 is the approval of the new General Regulations, the new Host Federation Agreement and Guidelines for Organizers of ISSF Championships. With the support of the Athletes Committee, a new ISSF Ranking System was created. A number of new rules for Rifle, Pistol and Shotgun events were introduced, including the use of VAR System in Shotgun Finals. Also, it should be mentioned that temporary regulations for testing and health monitoring methods for Covid-19 and new administrative fees had been introduced.

3ο Ερώτημα: Ακόμα και εάν δεν γνώριζε το εκλεγμένο μέλος της ΣΚΟΕ (Α Αντιπρόεδρος ΣΚΟΕ) τις λεπτομέρειες που ανακοίνωσε η ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ και άκουσε μόνον, ως Έλληνας Εκπρόσωπος στην ISSF και Α Αντιπρόεδρος στην ΣΚΟΕ, δεν έπρεπε να κινήσει γη και ουρανό να βρει το προσχέδιο των νέων κανονισμών (όπως το βρήκε η ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ) και να το δώσει στους Έλληνες Πρωταθλητές – Ολυμπιονίκες τουλάχιστον για ενημέρωση και την έγκαιρη και σωστή ψυχολογική και αγωνιστική προετοιμασία τους;

Ερώτημα 4ο: Δεν γνώριζε πως οι νέοι κανονισμοί εφαρμόζονται αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες από την ψήφιση τους και όχι ΠΙΘΑΝΟΝ την 1 Ιαν του 2022 όπως αναφέρει η ΣΚΟΕ.

Ερώτημα 5ο: Προκύπτει λοιπόν το μεγάλο ερώτημα μήπως η διοίκηση της ΣΚΟΕ βάδισε με γνώμονα ότι το εκλεγμένο μέλος γνωρίζει τα πάντα και δεν απαιτείται η γνώμη των Συλλόγων;

(Συντονιστική Επιτροπή Ενωτικής Κίνησης Ολυμπιακών Αγωνισμάτων)