ΕΙΟ: «Στο πλευρό των Ελλήνων ιστιοπλόων η πρεσβεία μας στη Λισαβόνα»

Σε δύο μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις ετοιμάζονται να λάβουν μέρος οι Έλληνες ιστιοπλόοι στη Λισαβόνα. Συγκεκριμένα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της κλάσης 470 και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα RSX.

ΕΙΟ: «Στο πλευρό των Ελλήνων ιστιοπλόων η πρεσβεία μας στη Λισαβόνα»

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της κλάσης 470, που είναι και εσωτερική πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα RSX θα λάβουν μέρος οι Έλληνες ιστιοπλόοι.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ΕΙΟ:

«Σε δύο μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις ετοιμάζονται να λάβουν μέρος οι Έλληνες ιστιοπλόοι. Πρόκειται για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της κλάσης 470, που είναι και εσωτερική πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα RSX.

Και οι δύο αγώνες θα διεξαχθούν στη Βιλαμούρα της Πορτογαλίας. Τα 470 από 5 έως 13 Μαρτίου και τα RSX από 7 έως 13 του ίδιου μήνα.

Στα 470 θα τρέξουν 4 σκάφη. Στους άνδρες οι Παναγιώτης Μάντης – Παύλος Καγιαλής, Βασίλης Παπουτσόγλου -Ιωάννης Ορφανός και στις γυναίκες οι Μαρία Μπόζη – Ραφαηλίνα Κλωναρίδου και Αριάδνη Παρασκευή Σπανάκη – Αιμιλία Τσουλφά.

Στα RSX θα αγωνιστούν ο Βύρωνας Κοκκαλάνης στους άνδρες και η Κατερίνα Δίβαρη στις γυναίκες.

Η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την πρεσβεία μας στη Λισσαβώνα και έχει ενημερώσει εγγράφως για τα πάντα που αφορούν την παραμονή των ιστιοπλόων μας στην Πορτογαλία. Από το πώς θα μεταβούν (αεροπορικώς, αναλυτικά οι πτήσεις με ενδιάμεσους σταθμούς και ημερομηνία επιστροφής) μέχρι διευθύνσεις διαμονής, ονόματα προπονητών με τηλέφωνα επικοινωνίας κι ασφαλώς τις ημέρες και τις ώρες των ιστιοδρομιών.

Η πρεσβεία μας ανταποκρινόμενη άμεσα θα παρέχει στους αθλητές και τις αθλήτριες οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστούν και έχει εξασφαλιστεί άτομο που θα λειτουργήσει ως υγειονομικός σύνδεσμος για οτιδήποτε προκύψει. Επίσης η ΕΙΟ είναι σε διαρκή επαφή με τους διοργανωτές για τα ιατρικά μέτρα που θα ληφθούν σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο της World Sailing και των αρχών της Πορτογαλίας».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας