Εκλογές Ομοσπονδιών: Ψήφος… εξ αποστάσεως!

Ο Λευτέρης Αυγενάκης κατέθεσε τροπολογία με την οποία θεσπίζεται η εξ αποστάσεως συμμετοχή των μελών τους στις εκλογές των αθλητικών Ενώσεων και Ομοσπονδιών

Εκλογές Ομοσπονδιών: Ψήφος… εξ αποστάσεως!

Με τροπολογία που αναμένεται να ψηφιστεί αύριο (17/2) σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών οι παράγοντες των σωματείων θα έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στις εκλογές των Ομοσπονδιών και από μακριά.

Την εισαγωγή της χρήσης ψηφιακών μέσων στις αρχαιρεσίες των αθλητικών Ενώσεων, με σκοπό την απομακρυσμένη συμμετοχή των μελών τους, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το μισθολόγιο της ΑΑΔΕ.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί αύριο (17/2).

Ουσιαστικά η νέα τροπολογία επιτρέπει να διεξαχθούν χωρίς πρόβλημα και εν καιρώ πανδημίας οι εκλογές, αφού δεν θα είναι αναγκαία η δια ζώσης παρουσία των ψηφοφόρων.

Συγκεκριμένα, με τις διατάξεις της υπόψη τροπολογίας, ρυθμίζονται μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

-Εισάγεται η χρήση σύγχρονων ψηφιακών μέσων Τεχνολογίας Πληροφορίας Ενημέρωσης, ως δυνατότητα διεξαγωγής των γενικών συνελεύσεων για τις αρχαιρεσίες των οριζόμενων αθλητικών ενώσεων και ομοσπονδιών.

-Παρατείνονται, από τη λήξη τους και μέχρι την 30η.6.2021 οι θητείες των μελών των διοικητικών συμβουλίων και κάθε άλλου καταστατικού οργάνου αθλητικής ένωσης, κλπ.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, στόχος είναι να καλυφθεί το κενό διοίκησης της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, της οποίας η θητεία της ολομέλειας διοίκησης λήγει εντός Φεβρουαρίου 2021.