Πάλη: Οι νικητές των αγώνων πρόκρισης για τον σχηματισμό της προολυμπιακής ομάδας

Έγιναν με επιτυχία στο κλειστό γυμναστήριο Ζεφυρίου οι αγώνες πρόκρισης για τη συγκρότηση της προολυμπιακής ομάδας πάλης. Δείτε τους νικητές σε όλες τις κατηγορίες κιλών στα στυλ της ελευθέρας και της ελληνορωμαϊκής.

Πάλη: Οι νικητές των αγώνων πρόκρισης για τον σχηματισμό της προολυμπιακής ομάδας

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο (13-14/2) οι αγώνες πρόκρισης στους οποίους συμμετείχαν επίλεκτοι παλαιστές που θα συγκροτήσουν την προολυμπιακή ομάδα.

Οι αγώνες φιλοξενήθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο Ζεφυρίου «Σπάρτακος» του δήμου Φυλής. Οι αθλητές πάλεψαν για μία θέση στην προολυμπιακή ομάδα, που τους δίνει το δικαίωμα να αγωνιστούν στα δύο τουρνουά που θα δώσουν τα εναπομείναντα oλυμπιακά εισιτήρια.

Οι νικητές ανά κατηγορία θα στελεχώσουν την προολυμπιακή ομάδα. Την τελική αξιολόγηση των νικητών και στα δύο στυλ, ελευθέρας και ελληνορωμαϊκής, θα κάνουν οι ομοσπονδιακοί προπονητές, οι οποίοι θα εισηγηθούν στην τεχνική επιτροπή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης τις αποφάσεις τους. Ωστόσο οι αθλητές έδειξαν ότι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση.

Να σημειωθεί ότι στο γήπεδο τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα και αυστηρά υγειονομικά μέτρα και έγιναν εντυπωσιακά παιχνίδια.

Την πρώτη μέρα των αγώνων, το Σάββατο (13/2), έγιναν οι αναμετρήσεις της ελευθέρας. Αυτή που έκλεψε τις εντυπώσεις ήταν η αναμέτρηση στα 125 κιλά. Ο Χριστόφορος Λαζίδης, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 9-1 από τον Κωνσταντίνο Αλεξανδρίδη, τελικά επικράτησε με πτώση.

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι ο Γιάννης Μαρτίδης επικράτησε με τεχνική υπέροχη του Νεκτάριου Κουζούπη στα 57 κ.

Στα 65 κ. ο Γιώργος Πιλίδης προκρίθηκε χωρίς αγώνα, ενώ στα 74 κ. ο Γιώργος Κουγιουμτζίδης επικράτησε με τεχνική υπέροχη του Κύριλλου Μπινενμπάουμ.

Στην κατηγορία των 86 κ. υπήρχαν τρεις αθλητές. Ο Θεόδωρος Κυριακίδης επικράτησε με 3-1 του Άγγελου Κουκλάρη, αλλά στον τελικό ο Γιώργος Σαββουηλίδης επιβλήθηκε του Κυριακίδη με τεχνική υπεροχή.

Τέλος, στα 97 κ. ο Τιμόθεος Ξενίδης επικράτησε με πτώση του Γκίβι Μπλιάτζε.

Τη δεύτερη και τελευταία ημέρα των αγώνων, Κυριακή (14/2), έλαβαν χώρα οι αγώνες της ελληνορωμαϊκής. Στην κατηγορία των 67 κ. πρώτευσε ο Νίκος Καλαϊδόπουλος που νίκησε διαδοχικά με τεχνική υπεροχή τους Γιώργο Νικολόπουλο και Ντέμη Αγγελίδη.

Στα 77 κ. ο Γιώργος Πρεβολαράκης επικράτησε με 6-0 του Πέτρου Μανουηλίδη.

Στη μάχη των 87 κ. ο Δημήτρης Παπαδόπουλος νίκησε με 3-1 τον Ηλία Παγκαλίδη και στη συνέχεια τον Ηλία Μπούκη με 2-1 και κατέλαβε μια θέση στην προολυμπιακή ομάδα.

Ο Λαοκρατης Κεσίδης νίκησε με 5-0 τον Σπύρο Κουντουρατζή στα 97 κ., ενώ στην αναμέτρηση των 130 κ. επικράτησε ο Αλέξανδρος Παπαδάτος. Ο δις Ολυμπιονίκης κωφών επιβλήθηκε με 2-1 του Αλέξη Ζοράτλι στον τελικό και νωρίτερα με 3-1 του Νίκο Ντούνια. Ο Ζοράτλι νίκησε με 3-0 τον Βαγγέλη Ζμπράκα.

Η ΕΛΟΠ ευχαριστεί τον δήμαρχο Φυλής, Χρήστο Παππού, και τον πρόεδρο του ΝΠΔΔ πολιτισμού και αθλητισμού «Η Πάρνηθα», Γιώργο Μαυροειδή, για την παραχώρηση του κλειστού γυμναστηρίου και για το γεγονός ότι βρίσκονται πάντα δίπλα στο άθλημα της πάλης.